Slot: 'Het is mentaal wel ontzettend fijn dat je hem dan toch wel gewoon wint en wel gewoon doorgaat'

12 reacties 12
Arne Slot zag Feyenoord woensdagavond na een spannend duel winnen van NEC. Dat betekent dat de Rotterdammers in de koker zitten voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, waarvoor komende zaterdag wordt geloot. Feyenoord was woensdagavond de bovenliggende partij, maar stond in de rust wel op een 0-2 achterstand. Slot analyseerde na afloop de wedstrijd. 'We zijn veel aan het aanvallen, we proberen veel door te komen, het aantal kansen is dan oké nog', aldus Slot na afloop tegen ESPN. 'Niet overdreven, maar het is oké. Dan komt de tegenstander een keer in de zestien, en dan ligt hij er weer in. Dan proberen we weer van alles te doen in hun zestien. Dan lukt het weer net niet. Dan komt de tegenstander voor de tweede keer in de zestien, en schieten ze de 0-2 binnen. Ik moet je eerlijk zeggen, gedurende de tweede helft hebben we voldoende kansen gehad om de aansluitingstreffer te maken.' Uiteindelijk kwam het in de slotfase toch weer terug naar 2-2, en werd het verlengen en uiteindelijk penalty's. De trainer van Feyenoord zag dat de Rotterdammers veel schoten op doel had. 'Mensen hebben weer ongelofelijk veel schoten op goal gezien. Dat is wat wij ook moeten doen. We moeten zoveel kansen krijgen, zoveel schoten.' Slot benadrukt dat hij liever wat minder schoten heeft, en wat meer grotere kansen. 'We moeten er gewoon veel moeite voor doen om veel kansen te creëren.' Toch wist het uiteindelijk te winnen na penalty's. 'Het is mentaal wel ontzettend fijn dat je hem dan toch wel gewoon wint en wel gewoon doorgaat.'