Waterreus hekelt werkwijze: 'Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man'

Waterreus hekelt werkwijze: 'Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man'

Het Nederlands Elftal zit inmiddels vol in de voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal. De Nederlander die Feyenoords trots hoog mag houden is Justin Bijlow. De keeper is één van de drie uitverkozen doelverdedigers van Oranje.


In het voetbalweekblad Voetbal International schrijft Marco Timmer een stuk over de keeperskwestie bij Oranje en hij geeft daarbij het woord aan Ed de Goeij, Hans van Breukelen, Joop Hiele, Ronald Waterreus en Harm Zeinstra. De genoemde heren lijken het allemaal wel eens dat Bijlow van de geselecteerde keepers de nummer één moet zijn. Wel wordt er gehoopt dat de onduidelijkheid rondom de keepers niet zijn weerslag zal hebben op de prestaties van de eerste doelman.

Met name de rol van Frans Hoek wordt gehekeld. De Volendammer wordt verweten enkel op het succes van Van Gaal mee te liften en zelf geen enkele aantoonbare kwaliteiten te bezitten, behalve het creëren van onrust. Waterreus haalt daar bij aan dat Bijlow onlangs nog werd genegeerd en zesde doelman was en nu wel bij de selectie zit: "Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man." Joop Hiele houdt zich iets meer op de vlakte en geeft zijn voorkeur prijs. Hij denkt dat Bijlow de meest complete keeper van de drie is en niet onbelangrijk, het beste in vorm.

Ed de Goeij verbaast zich ook over het feit dat bepaalde keepers niet zijn geselecteerd en Pasveer en Noppert wel. Maar ook dat er nu de indruk wordt gewekt dat er helemaal geen eerste keeper is. Dat kan volgens de oud-doelman twee kanten op vallen positief in de zin van een gezonde concurrentiestrijd maar ook negatief: "De onduidelijkheid kan ook zorgen voor onzekerheid." Oe Ah Ed de Goeij heeft wel een duidelijke voorkeur als het gaat om de eerste doelman bij Oranje en zegt dat het niets te maken heeft met zijn Feyenoordverleden, maar met de vorm. "Bijlow is allround, heeft het meeste potentieel en maakt de laatste maanden een uitstekende indruk."

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast7174503851

Je plaatst een bericht als Gast7174503851