Van Eersel: 'De voortekenen zijn nog relatief gunstig voor Bijlow'

Van Eersel: 'De voortekenen zijn nog relatief gunstig voor Bijlow'

2 reacties 2
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bij Podcast Feyenoord van Rijnmond.nl blikken Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel terug op de zeer moeizame overwinning van Feyenoord op AZ. "Ook een keer lekker om een heel lelijke wedstrijd over de streep te trekken", reageert Kranenburg, doelend op het slechte spel van Feyenoord in Alkmaar, waar AZ over het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Ondanks de vroege achterstand, had de ploeg van coach Martens in de eerste helft het betere van het spel en kwam het een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Iets dat de heren van Podcast Feyenoord niet hadden verwacht. Van Eersel zegt dan ook: "Na die 1-0 dacht ik dat over 10 minuten de 2-0 zou vallen en we achterover kunnen leunen in onze stoel, maar dat liep even anders."

Ondanks de slechte eerste helft herpakte Feyenoord zich in de tweede helft enigszins. Volgens Kranenburg stond Feyenoord nog steeds onder druk, maar grote kansen leverde het niet op. "Ik heb dat onverzettelijke in de manier van verdedigen wel gezien."

De heren van Podcast Feyenoord zijn wel kritisch op een aantal Feyenoorders, waaronder de teruggekeerde Ramiz Zerrouki. Van Eersel vond de middenvelder behoorlijk slordig, maar zeker niet de enige. "Quinten Timber voert vaak de boventoon, maar ik denk dat Jordy Clasie meer onderlinge duels won. Santiago Gimenez kwam niet in het stuk voor, Gernot Trauner was niet goed en Igor Paixão was onzichtbaar", aldus Van Eersel.

Ten slotte bespreken Kranenburg en Van Eersel de nieuwe blessure van Justin Bijlow, die uitviel tegen AZ. Van Eersel komt met een update: "Het is zeker geen einde seizoen, maar er moet nog nader onderzoek plaatsvinden. Het is zijn kuit, het zou een zweepslag kunnen zijn. De voortekenen zijn nog relatief gunstig voor Bijlow."

Lees ook