Slot: 'Hele belangrijke overwinning vanuit dat perspectief'

9 reacties 9
Arne Slot zag Feyenoord woensdagavond winnen van Go Ahead Eagles. In Deventer eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Rotterdammers. Bryan Linssen scoorde in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Na afloop analyseerde Slot de wedstrijd voor de camera van ESPN. De trainer zag dat Feyenoord de nul wist te houden. 'In zijn totaliteit vrij weinig kansen weg gegeven, ook niet zo heel veel gecreëerd', aldus Slot na afloop tegen ESPN. 'Als je dan puur niet naar vandaag kijkt, dan halen we 71 punten', doelt de trainer van Feyenoord op het feit dat de Rotterdammers nu uit 33 wedstrijden 71 punten heeft. 'Dat is voor Feyenoord een heel bijzonder aantal om boven de 70 te eindigen, omdat dat een keer eerder is geweest in de afgelopen 15 tot 20 jaar, en dat was het kampioensjaar. Hele belangrijke overwinning vanuit dat perspectief.' Slot reageerde ook nog op het uitvallen van Philippe Sandler. Volgens Slot ging hij er niet geblesseerd uit. 'Hij had toch het idee dat als hij door zou gaan dat het wel eens fout af kon lopen. Dus die is er uit voorzorg uit gegaan.' Ofir Marciano moest laat in de tweede helft verzorgd worden, maar ook dat valt mee, verwacht Slot. Zondag staat de competitiewedstrijd tegen FC Twente op het programma in een volle Kuip. 'Dat is sowieso denk ik al heel erg leuk. Twee teams die dit seizoen een fantastisch seizoen hebben. Ik denk een hele leuke wedstrijd om naar uit te kijken.'