Megatransfer op komst? 'Hij is wel één van de gegadigden'

Megatransfer op komst? 'Hij is wel één van de gegadigden'

Feyenoord won gemakkelijk van Sparta in de Kuip. De stadsgenoot kon nooit een vuist maken en werd volledig overrompeld. Voor de ploeg was er geen houden aan na een vroege openingstreffer van Orkun Kökçü. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad wordt de uitblinkende middenvelder uitvoerig besproken aan de hand van de stelling: "Is Kökçü de beste middenvelder van de eredivisie?"


Mikos Gouka, clubwatcher en journalist van het Algemeen Dagblad is enigszins terughoudend in zijn antwoord. Maar beaamt dat hij tegen Sparta een zeer hoog niveau liet zien: "Zoals die nu speelde is die zeker één van de betere middenvelders. Voor een speler in de eerste opbouwfase is het echt een goeie speler." De ontwikkeling van de Turkse Nederlander ging niet vanzelf, in 2018 mocht Kökçü zijn debuut maken tegen FC Emmen met een goal en assist. De volgende stap heeft 'Orrie' echter dit jaar pas gezet ziet Gouka: "Hij heeft natuurlijk wel vaker gezegd dat hij het licht heeft gezien, ook onder Advocaat. Dat riep hij deze voorbereiding ook en nu maakt hij het echt waar. Je ziet dat een verschil in fitheid een speler veel en veel beter kan maken."

De spelverdeler laat steeds vaker zijn klasse zien en maakt dan ook een grote ontwikkeling door volgens de journalist. Kökçü begint nu zelfs steeds vaker te scoren en neemt zijn elftal op sleeptouw volgens Gouka: "Het is nu van een talent naar iemand die wekelijks gaat aantonen dat hij een hoger niveau aan kan." De clubwatcher ziet ook dat de manier waarop Feyenoord wil spelen onder Arne Slot bij draagt aan de ontwikkeling van de Feyenoorder. Of Kökçü nog lang in een Feyenoord shirt speelt weet Gouka niet. "Ik denk dat het voor de hand ligt dat hij van de zomer vertrekt. Feyenoord heeft geld nodig en moet een speler verkopen. Dat hoeft niet per se Kökçü te zijn, maar hij is wel één van de gegadigden." Maarten Wijffels snapt het standpunt van de club maar denkt dat het voor de speler zelf beter is om nog een jaar te blijven: "Probeer nou de beste van je elftal te zijn in Nederland en ga dan pas naar het buitenland. Om te slagen direct op een hoog niveau dat is niet te doen blijkt. Waarom zou je niet nog een jaar blijven en Feyenoord kampioen maken?"

FR-Fans.nl mini poll

Is Kökçü de beste middenvelder van de eredivisie?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 116 reacties

Gast3971386859

Je plaatst een bericht als Gast3971386859