DE TEGENSTANDER | Jans niet bang: 'Kom maar op zondag'

DE TEGENSTANDER | Jans niet bang: 'Kom maar op zondag'

Feyenoord zit in een uitstekende fase. De Rotterdammers hebben met een gelijkspel de overwintering als groepshoofd in de Conference League vastgesteld. In de competitie heeft de ploeg van Arne Slot slechts twee punten minder dan de koploper met nog een wedstrijd tegoed. In Enschede wacht echter een pittige tegenstander, namelijk FC Twente. De club is één van de maar liefst vier clubs uit de provincie Overijssel. De scheidsrechter van dienst is Serdar Gözübüyük, hij wordt in Zeist bijgestaan door Dennis Higler. Om 14:30 zal het eerste fluitsignaal klinken in de lege Grolsch Veste.


Historie
Feyenoord speelde in totaal al 114 keer eerder tegen FC Twente, daarvan won het 51 wedstrijden. De ploeg uit Zuid mocht 57 keer eerder in Enschede aantreden en daarvan won het 17 keer en speelde het 22 keer gelijk. 18 keer gingen de Rotterdammers kopje onder in Enschede. De laatste keer dat Feyenoord van FC Twente wist te winnen was in seizoen 2019/2020. De Rotterdammers wonnen destijds op 29 september 2019 met 5-1. De laatste drie directe ontmoetingen (waarvan één oefenpartij) eindigden in gelijkspel. De grootste uitoverwinning werd geboekt in het legendarische seizoen 1992/1993 toen FC Twente met 0-5 in eigen huis werd vernederd. Destijds de eerste wedstrijd van het seizoen waarin Feyenoord op 31 mei 1993 zichzelf kampioen mocht noemen.

Actueel
FC Twente presteert boven verwachting. Na de promotie heeft de club zich in snel tempo in de subtop gevestigd. Met weer een nieuw blik aan huurspelers en transfervrije gokjes heeft Ron Jans met een zevende plaats weer een team weten te smeden. Bij FC Twente leunt men op de steun van de Grolsch Veste. De ploeg verloor pas één wedstrijd in eigen huis. Ondanks dat het thuis al speelde tegen AZ, Ajax en FC Utrecht verloor het thuis alleen van NEC. Feyenoord is dus gewaarschuwd, al zal een lege Grolsch Veste natuurlijk minder imponerend zijn. FC Twente nam afscheid van vleugelflitser Queensy Menig en Joël Drommel werd geruild voor Lars Unnerstall. Naast de PSV-goalie trok Twente 10 spelers aan allen transfervrij of op huurbasis. Meest in het oog springende aanwinsten zijn Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap. De meest pikante transfer was nog wel die van Robin Pröpper die van aartsvijand Heracles Almelo de overstap maakte. Pröpper zelf zal geen spijt hebben van zijn move, hij scoorde als verdediger inmiddels alweer vier doelpunten en lijkt een onmisbare kracht voor Jans. De trainer van Twente kijkt uit naar de wedstrijd zo laat hij aan RTL weten: "Ze zijn door in Europa, staan qua verliespunten bovenaan, dus kom maar op zondag."

Wapens tegenstander
FC Twente maakte inmiddels al van veel verschillende spelers gebruik dit seizoen, maar Jans lijkt zijn vaste elf inmiddels te hebben gevonden. In die basiself heeft de voormalig leraar Duits plaats gemaakt voor drie eigen jeugdspelers. Hilgers, Rots en Oosterwolde zijn de pareltjes van de Twentse opleiding. Daarnaast heeft Twente met Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap twee ervaren eredivisiespelers die weten hoe ze een goal moeten maken. Vlap lijkt in Enschede nog niet helemaal losgebroken, evenals Van Wolfswinkel die pas vijf goals maakte in dertien wedstrijden. Vaclav Cerny is onlangs weer aangesloten bij de selectie van Jans na lange afwezigheid door blessures. Datzelfde geldt voor Jody Lukoki, hij bevindt zich evenals Kik Pierie nog steeds in de lappenmand. Ron Jans staat er niet om bekend om veel met zijn opstelling te schuiven. De trainer hanteert het liefst de klassieke 4-3-3 om via technisch behendige en snelle vleugelaanvallers een tegenstander uiteen te spelen. Maar kan zijn ploeg ook zeker op scherp zetten gezien de overwinningen op AZ en FC Utrecht.

Vermoedelijke opstelling FC Twente
FC Twente zal waarschijnlijk in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling aantreden:

Unnerstall; Troupée, Hilgers, Pröpper, Oosterwolde; Zerrouki, Brama, Vlap; Limnios, Van Wolfswinkel, Rots

Discussieer mee! 28 reacties

Gast1701405934

Je plaatst een bericht als Gast1701405934