Slot: 'We waren dominant en stonden veel op hun helft'

Arne Slot zag Feyenoord zondag winnen van PEC Zwolle. In De Kuip werd het 4-0. Alle doelpunten werden gemaakt in de eerst helft. In de tweede helft besloot PEC Zwolle verdedigender te gaan spelen waardoor er geen doelpunten meer vielen. Slot is na afloop blij met de overwinning en zag dat zijn ploeg vier mooie goals maakte. 'We waren dominant en stonden veel op hun helft', zegt Slot na afloop tegen ESPN. 'Aan het einde van de rit hebben we amper een schot op goal weggegeven, laat staan een kans weggegeven. Dus dat is uiteindelijk een goede overwinning voor ons.' Na de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Slot weet dat Feyenoord het niet altijd voor rust al beslist. 'Als ik moet kiezen sta ik liever bij rust met 4-0 voor dan dat het bij rust nog spannend is.' In de tweede helft wisten de Rotterdammers niet meer te scoren. 'Dan hoop je dat wij nog beter in staat zijn om tot kansen te komen', doelt Slot op de tweede helft. 'In een ideale wereld hadden we nog extra goals gemaakt, maar dat is niet gelukt.'