Feyenoord kan muur RKC niet slechten en speelt gelijk

Feyenoord is stroef begonnen aan het derde blok van het seizoen. In de eerste wedstrijd na de interlandbreak morste de ploeg in de eigen Kuip twee kostbare punten tegen RKC Waalwijk: 2-2. Reiss Nelson maakte zijn officiële debuut als Feyenoorder Hoewel Feyenoord voor rust niet zo scherp en gretig oogde als in september vaak het geval was, leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. De 1-0 van Jens Toornstra was verdiend, maar in de laatste acht minuten voor de rust was de ploeg niet bij de les en in die fase ging het helemaal mis. De bezoekers kregen twee goals in korte tijd cadeau en gingen zo halverwege verrassend aan de leiding. Hoewel de achterstand in de tweede helft binnen enkele minuten was weggepoetst – Guus Til was weer eens trefzeker na een schitterende omhaal van Marcos Senesi – slaagde Feyenoord er in het restant van de wedstrijd niet in om de winnende te maken. Dit ondanks een enorme kans voor Cyriel Dessers en bijna tien minuten blessuretijd, waarin Feyenoord alles op alles zette maar de bal niet goed wilde vallen.