Slot: 'Toen ik bij Feyenoord begon en de club me vroeg om zaken te veranderen, heb ik mede om die reden Guus Til gehaald'

Slot: 'Toen ik bij Feyenoord begon en de club me vroeg om zaken te veranderen, heb ik mede om die reden Guus Til gehaald'

24 reacties 24
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Zo vlak voor de jaarwisseling heeft het Algemeen Dagblad een uitnodiging gestuurd aan Peter Bosz en Arne Slot voor een laatste interview voor dit jaar. Beide trainers zijn verwikkeld in een titelstrijd, al is het gat vrij groot. Slot en Bosz bespreken letterlijk alles wat met voetbal te maken heeft.

Zo gaat het ook over hoe je je club weer op de kaart zet en hoe je club naar buiten toe gepresenteerd wordt. "Toen ik bij Feyenoord begon en de club me vroeg om zaken te veranderen, heb ik mede om die reden Guus Til gehaald", vertelt Slot daarover. Volgens de hoofdtrainer van Feyenoord heeft de middenvelder een leuke manier van overkomen in de media, wat de club naar buiten toe een 'andere smoel' zou geven.

Ook gaan beide trainers in op het toepassen van Til in hun speelwijze, waar mensen soms toch hun vraagtekens bij hebben maar de statistieken niet liegen. "Ik denk dat het wel vanzelfsprekend is als je heel hoog en fanatiek druk wilt zetten. Dan kun je Guus er uitstekend bij hebben." Het valt Slot ook op dat Bosz Til vaak gebruikt in 'potentiële bananenschilwedstrijden', bijvoorbeeld Heracles-uit op kunstgras na een overwinning op Europees niveau. "Vooral Guus opstellen", eindigt Slot. Hij verklaart dat door te zeggen dat iemand als Til, altijd dat extra gas geven.

Lees ook