Marciano kent met Israël ongelukkige avond ondanks stoppen van penalty

Ofir Marciano heeft met Israël in de laatste minuut tegen Schotland met 3-2 verloren. Daarmee staat het land van de Feyenoord-doelman nu derde met vier punten minder dan de Schotten. Het ging om een WK-kwalificatiewedstrijd. Al snel kwam Israël op voorsprong via een mooie vrije trap van PSV-er Eran Zahavi. Vervolgens maakte Schotland na een halfuur via John McGinn de gelijkmaker. De gelijke stand duurde opnieuw niet lang, want in een enerverende eerste helft was het Munas Dabbur via een frommelgoal met de 1-2. In de blessuretijd van de eerste helft kregen de Schotten een penalty met Lyndon Dykes achter de bal. Dykes schoot hard en laag door het midden, precies waar Marciano stond opgesteld. De redding was dus van de Feyenoorder. Diezelfde Dykes maakte echter in minuut 55 zijn fout goed door van dichtbij te scoren. Marciano, die zijn ploeg een aantal keer op knappe wijze in de wedstrijd hield, was voor de derde keer kansloos toen Scott McTominay in de 94e minuut de Schotten de overwinning bracht.