COLUMN | Trauner en de trainer maken het verschil

COLUMN | Trauner en de trainer maken het verschil

Feyenoord liet al tegen Atletico zien dat het toppers kan winnen, maar gisteren was helemaal een masterclass. Ondanks de nieuwe wind, die in de Kuip waait, blijft voetbalminnend Nederland Feyenoord naar beneden praten. Ze houden dit niet lang vol, te smalle selectie, te weinig creativiteit. Dat is zo maar een greep uit de oneliners over Feyenoord de afgelopen periode. Na de dikke overwinning tegen Willem II lag het aan de zwakte van die tegenstander en na de nederlaag tegen Utrecht riepen ze in koor; zie je nou wel. Nu heeft onze club historisch gezien vaak vanuit een underdog positie aardige prestaties geleverd, dus laat de "kenners" dit nog maar een wedstrijd of 30 roepen.


Miljoenen Feyenoorders hebben gisteren een heerlijke zondag gehad, werden vandaag wakker als een koning om reikhalzend uit te kijken naar woensdag 21.00uur. Heerenveen thuis, voelt op dat tijdstip en met dit Feyenoord zeer waarschijnlijk als een Europees avondje.

Want genieten gaan we nog zat dit seizoen, daar zorgt Slot wel voor. Zelfs in de interviews geniet ik van de nuchterheid en de bescheidenheid van deze man. Het was niet zijn tactisch plan, maar de spelers die het verschil maakte, zo vertelde hij. Omdat Disney tegelijkertijd een documentaire uitzendt over vorig seizoen en de trainer van Psv de meest rare capriolen uithaalt, weten wij wel beter. Slot maakt het verschil. Er is daarnaast een echte aanvoerder aangewezen en er is een batterij spelers binnengehaald, die gretig zijn om voor Feyenoord te spelen. En buiten het resultaat, maakt ook die scherpte op het veld, het leuk om naar te kijken.

En last, but not least; Trauner, wat een ongekend beest is dat. Niet de wilde haren van de Wolf, wel de uitstraling en onverzettelijkheid in de verdediging. Naar Trauner gooi je geen biertjes bij de cornervlag. Je kan een aansteker proberen, maar ik vermoed dat hij die terugkopt.

Remi

Lees meer over:

Discussieer mee! 52 reacties

Gast7872377125

Je plaatst een bericht als Gast7872377125