'In alles de tegenpool van zijn voorganger'

'In alles de tegenpool van zijn voorganger'

Feyenoord wist aan de hand van Arne Slot de topwedstrijd tegen PSV op overtuigende wijze naar zich toe te trekken. In een wedstrijd waarin PSV ogenschijnlijk de overhand had gaf de effectiviteit en doortastendheid van Feyenoord de doorslag. In de Rijnmond Podcast zijn de heren dan ook lovend over het werk van de trainer en zijn spelers.


Ruud van Os vindt Slot een 'Koning' in de manier waarop hij met de media en zijn spelers omgaat. De kritische chefsport van Rijnmond had in het verleden weinig positieve woorden over Dick Advocaat maar lijkt fan van Arne Slot: "Deze man doet tot nu toe alles goed, hij is in alles de tegenpool van zijn voorganger. Ik geniet daar gewoon van." Dennis van Eersel denkt dat PSV inmiddels een 'Feyenoordtrauma' heeft opgelopen aangezien het in 2017 voor het laatst van Feyenoord in Eindhoven wist te winnen. Volgens Sinclair Bischop mocht Feyenoord van geluk spreken dat de eerste twintig minuten na rust geen grote kansen voor PSV opleverden "Ze hielden de bal geen moment in de ploeg." Van Os vond dat desondanks PSV geen aanspraak op een goal heeft gemaakt "Dat is gewoon goed gespeeld."

De heren zien dat er 'iets' aan het ontstaan is in Rotterdam. De ploeg werkt voor elke meter en combineert dat met effectief goed voetbal. Met name het gejuich van Luis Sinisterra bij de goal van Linssen vond Ruud van Os exemplarisch voor het teamgevoel binnen de selectie. Volgens Bischop lijkt de selectie van Feyenoord steeds meer lucht te krijgen: "Dat zie je met Dessers en Linssen die goed invallen en Geertruida die invalt." Van Os stelt dat de duidelijkheid naar de selectie toe de grootste vooruitgang is bij Feyenoord.

Tot slot bespreken de heren het feit dat Feyenoord heeft besloten om van bepaalde vakken slechts een deel in de verkoop te doen bij Europese wedstrijden. Iets wat tot onbegrip heeft geleid bij een deel van de supporters. Volgens Dennis van Eersel een weloverwogen keuze van Feyenoord. "Bij die boetes van de UEFA zitten voorwaardelijke boetes, dus die worden steeds hoger. En het dreigement is er vanuit de UEFA dat op een gegeven moment de vakken leeg moeten blijven. Dat is al een keer eerder gebeurd na een vuurwerk incident." De journalist vindt dat het statement van de Supportersvereniging om de keuze van Feyenoord te heroverwegen een alternatief had moeten bevatten. Volgens Van Os is het te makkelijk om naar de clubleiding te wijzen. "Verbeter de wereld begin bij jezelf, als je wil dat het vak vol zit moet je je met z'n allen houden aan de regels die er zijn. Als je dat doet is het vak gewoon weer vol."

Lees meer over:

Discussieer mee! 29 reacties

Gast1482855589

Je plaatst een bericht als Gast1482855589