'Wat voor toekomst heeft dit elftal voor volgend seizoen?'

'Wat voor toekomst heeft dit elftal voor volgend seizoen?'

Feyenoord is veroordeeld tot de play-offs om Europees voetbal. In een teleurstellend seizoen ging de laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk dan ook nergens meer om. Voor supporters was de laatste wedstrijd in het eigen stadion reden om de spelers een hart onder de riem te steken richting de gevreesde play-offs. Deze aanmoediging liep met het binnendringen van de Kuip en het gooien van vuurwerk op het veld enigszins uit de hand.


Verder waren er ook veel protestleuzen te zien tegen Feyenoord City. Bij het programma Voetbalpraat van ESPN wordt de gebeurtenis van het afgelopen weekend besproken. Arno Vermeulen snapt er niets van dat de spelers van Feyenoord begonnen te klappen voor de supporters die de wedstrijd tegen RKC stil legden. Kenneth Perez en Sinclair Bischop konden daar wel enigszins inkomen, ook omdat daardoor de situatie snel deëscaleerde. De rol van de directie van Feyenoord vond Vermeulen wel kwalijk: "De directie van Feyenoord was natuurlijk onzichtbaar. Stadion Feijenoord heeft wel gereageerd. Maar Feyenoord niet en dat heeft te maken met angst."

Op de stelling of Dick Advocaat bij winst van de play-offs goed heeft gepresteerd is Sinclair Bischop in ieder geval duidelijk. De journalist van Rijnmond vindt dat Advocaat absoluut niet het maximale uit het elftal heeft gehaald. "Er is weinig ontwikkeling geweest, veel spelers hebben hun niveau niet gehaald. De goede wedstrijden zijn op één hand te tellen. Er had meer in gezeten dan de vijfde plek." Vermeulen sluit zich daar bij aan. "Het is een heel waardeloos seizoen bij Feyenoord. Advocaat werd steeds ongeloofwaardiger door drie spitsen op de bank te zetten. Echt een dramatisch seizoen."

Kenneth Perez heeft zich vooral gestoord aan de wisselvalligheid van het elftal. Ook weet Perez niet of Feyenoord snel weer kan aanhaken: "Hoe nu verder, wat voor toekomst heeft dit elftal voor volgend seizoen?" Bischop haalt het eerste seizoen van Ronald Koeman aan, toen werd Feyenoord tweede nadat het seizoen daar voor een tiende plaats de eindklassering was. De clubwatcher van Rijnmond weet dat er met Arne Slot nieuw elan komt in de Kuip en denkt dat de voormalig trainer van AZ Feyenoord wakker kan schudden.

FR-Fans.nl mini poll

Heb je vertrouwen in volgend seizoen?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 26 reacties

Gast489819919

Je plaatst een bericht als Gast489819919