Gesprekken selectie en Advocaat gaan niet door: 'Ze gaan dinsdag gewoon weer trainen'

Gesprekken selectie en Advocaat gaan niet door: 'Ze gaan dinsdag gewoon weer trainen'

Feyenoord blameerde zich tegen ADO Den Haag. Tegen de hekkensluiter wist de ploeg uit Rotterdam als enige club uit de eredivisie te verliezen in Den Haag. In de AD Voetbalpodcast is de vraag of Dick Advocaat het seizoen gaat afmaken. Volgens Gouka is de kans dat Advocaat blijft, groot: "De clubleiding staat er zo in dat ze willen dat hij blijft. Ze hebben eerder al op hun knieën gelegen na de bekeruitschakeling."


De clubwatcher van het Algemeen Dagblad zag vlak na de wedstrijd een uitgebluste Advocaat. Het inbrengen van Jorgensen en Pratto mocht ook niet baten: "Ik kan me zo voorstellen dat als hij de wedstrijd heeft gezien dat hij de conclusie trekt om te stoppen. Uit de persconferentie leek dat ook wel. Maar ze hebben later op de dag een gesprek gehad met de technische staf en toen hebben we nog een keer contact gehad en zei hij ik maak het seizoen af." Gouka zag Feyenoord nog niet eerder zo slecht spelen als tegen ADO Den Haag. Sjoerd Mossou verbaast zich niet over de discussie. "Het is al vier of vijf maanden op deze manier, met af en toe een opleving. Het lijkt een beetje op. Je kunt zeggen hij heeft er toen het maximale uitgehaald, of hij heeft het elftal te weinig door ontwikkeld."

De voorgenomen gesprekken die Advocaat aankondigde na afloop van de wedstrijd zullen vandaag niet plaatsvinden, zo weet Mikos Gouka. De journalist weet dat de spelersgroep toch alleen maar luistert naar Advocaat en er geen discussie ontstaat. "Dus ze gaan dinsdag gewoon weer trainen en dan zal Advocaat het woord nemen zoals altijd nadat ze een wedstrijd hebben gespeeld. Hij gaat ook niet vragen of ze het nog in hem zien zitten. Hij gaat alleen kijken of hij nog proeft dat de spelersgroep gelooft in het halen van Europees voetbal." Feyenoord speelde de belabberde wedstrijd zonder Steven Berghuis. De ploeg ploeterde en creëerde vrijwel niets. Het gebrek aan spelvisie komt volgens Gouka al tientallen jaren voor. De trainers die geprobeerd hebben iets anders te doen werden veelal vervroegd weggestuurd: "Dit is wel wat Feyenoord is, met af en toe een oprisping maar dan valt het weer terug naar dit niveau."

Lees meer over:

Discussieer mee! 46 reacties

Gast5136016423

Je plaatst een bericht als Gast5136016423