'Ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken'

'Ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken'

Feyenoord is definitief afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen. Met nog tien wedstrijden te spelen is de achterstand al zo opgelopen dat een derde of vierde plaats het hoogst haalbare lijkt. De nederlaag tegen AZ was de zevende keer in de afgelopen twaalf wedstrijden dat de ploeg van Advocaat niet wist te winnen. Feyenoord lijkt daarom in een vrije val richting het einde van het seizoen, de situatie wordt besproken in de AD Voetbalpodcast.


Bij Etienne Verhoeff was onder andere Mikos Gouka aangeschoven. Eerstgenoemde legt de stelling neer dat Feyenoord niets is opgeschoten met anderhalf jaar Advocaat als coach. Volgens Gouka is dat niet het geval "We moeten niet vergeten hoe Feyenoord er voor stond toen Advocaat kwam. Toen was het seizoen al verloren in oktober. Maar het verval is wel groot, ik maak me wel zorgen om Feyenoord, of dat dit seizoen nog goed komt." De clubwatcher van het AD denkt dat achteraf gezien Feyenoord na een half jaar afscheid moeten nemen van Advocaat. Dat kon men op dat moment echter niet weten zo zegt Gouka.

Volgens Sjoerd Mossou ligt er wel een groot gevaar op de loer voor Advocaat. De negatieve teneur die vat lijkt te krijgen op Feyenoord kan zomaar doorslaan: "Het gevaar bij Feyenoord is dat er nu een soort fatalisme gaat ontstaan. Dat iedereen gaat roepen dat het allemaal dramatisch is. Dat hebben we al heel vaak gezien. Als dat gebeurt, dan voorzie ik wel een probleem. Daar moet Advocaat niet in mee gaan." Volgens Mossou heeft Feyenoord in 2021 meer laten zien goed te kunnen voetballen dan voor de jaarwisseling. Het grootste verschil is dat de resultaten nu achter blijven, meent de columnist. Gouka sluit zich aan bij de woorden van Mossou en denk dat het vertrek van Advocaat ook een rol speelt: "Dat heeft altijd effect op een groep. Dat chagrijn ligt altijd op de loer, maar is wel een stuk minder als je nog twee jaar met elkaar verder moet."

Volgens Gouka loopt de spelersgroep er wat ongeïnteresseerd bij en het grootste voorbeeld daarbij is Nicolai Jorgensen. De spits leek sterk uit de winterstop te zijn gekomen en werd vervolgens gepasseerd voor Bryan Linssen. "Als hij invalt straalt daar toch op geen enkele manier uit dat hij er in hoort. Hij doet net genoeg dat niemand hem kan verwijten dat hij helemaal niks doet. Advocaat is daar anders in geworden, want hij neemt Berghuis in bescherming na die rode kaart en die rare schop gisteren." De laatste actie van Berghuis in Alkmaar zou de aanvoerder van Feyenoord wel eens een plekje in het Nederlands elftal kunnen kosten, meent Verhoeff. Wijffels denkt van niet, "Bij Oranje heeft Berghuis toch een andere status daar zien ze dit gedrag niet." Mossou haakt daar op in: "Dat is toch ook precies de reden dat hij bij Feyenoord weg moet gaan. Die jongen heeft een andere omgeving nodig. Ik heb het al eerder gezegd maar ik denk dat het beter is als ze van elkaar verlost raken."

Lees meer over:

Discussieer mee! 102 reacties

Gast5342725885

Je plaatst een bericht als Gast5342725885