Advocaat: 'Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn'

Advocaat: 'Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn'

Feyenoord legt wat kilometers af deze weken. Na de verre uitduels met sc Heerenveen (beker) en FC Twente volgt morgen (woensdag) een bezoek aan FC Groningen. In het hoge noorden, waar om 18:45 uur wordt afgetrapt, hoopt het team van Dick Advocaat voor het eerst dit kalenderjaar buiten Rotterdam de volle buit te pakken.


Zondag in Enschede moest Feyenoord genoegen nemen met een gelijkspel, een resultaat waar Advocaat gezien de vroege 2-0 achterstand wel mee kon leven. Wel baalde hij van de wijze waarop zijn ploeg weer eens in de achtervolging werd gedwongen.

‘Hoe wij de kansen en de goals weggaven, dat mag echt niet op dit niveau. Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn. Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook,’ zo sprak de coach op 1908, waar dinsdag de laatste training voor de wedstrijd werd afgewerkt.

Daar tegenover staat dat Feyenoord zich vanuit geslagen positie toch weer terug in de wedstrijd knokte, iets dat bijna een handelsmerk van dit elftal is geworden. Feyenoord veroverde dit seizoen tot dusver liefst zestien punten na een achterstand. Advocaat: ‘Dat geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in de anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken.’

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast300837807

Je plaatst een bericht als Gast300837807