'Met Feyenoord is hij maar liefst drie keer landskampioen geworden'

'Met Feyenoord is hij maar liefst drie keer landskampioen geworden'

De eerste aflevering in 2021 van de podcast Feyenoord BoekenCast is opgenomen op het sportpark in Sneek waar in 1944 een razzia door de Duitse bezetter plaatsvond. Op het veld die dag stonden drie Feyenoordspelers: Gerard Kuppen, Joop van der Heide en Arie de Vroet. Deze spelers maakten een angstige middag mee.


Sportverslaggever Peter van der Meeren: “Feyenoord was hofleverancier van het districtsteam West, echt een goede ploeg in die tijd. In de verdediging die dag liep Joop van der Heide, hij speelde 249 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Van der Heide stond op het veld bij de openingswedstrijd van De Kuip in 1937. Hij is echt een sportief slachtoffer geworden van de oorlog: Joop speelde vlak voor de inval van de Duitsers zijn eerste en achteraf ook enige interland. Met Feyenoord is hij maar liefst drie keer landskampioen geworden.”

In de podcast wordt de bizarre voetbalmiddag besproken en wordt uitgebreid stilgestaan bij de Feyenoord-spelers. Over Gerard Kuppen was al het nodige bekend. Maar ook middenvelder Arie de Vroet (Feyenoordspeler van 1937 tot 1950) blijkt een heel groot speler te zijn geweest. Van der Meeren: “De Vroet was een groots speler, die door zijn bescheiden karakter helaas geen grote bekendheid heeft gekregen.”

Klik hier voor de hele podcast.

Lees meer over:

Discussieer mee! 7 reacties

Gast364535981

Je plaatst een bericht als Gast364535981