Oud-Feyenoorders | Stefan de Vrij houdt Cristiano Ronaldo in bedwang

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen zondag is de klassieker in een verlies geëindigd, terwijl de Rotterdammers minimaal een punt verdienden. Na de rust was Feyenoord de dominante partij, maar redelijk goed spel, een afgekeurde goal en een aantal reuze kansen waren niet genoeg voor de spelers om zichzelf te belonen. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders zich dit weekend wel konden belonen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde met (0-0) gelijk tegen de koploper Manchester United. Wijnaldum kwam de gevaarlijke Bruno Fernandes een aantal keer tegen, maar wist hem goed in bedwang te houden. De Rotterdamse middenvelder had deze wedstrijd een passnauwkeurigheid van 83% en speelde 89 minuten. Wijnaldum kreeg een 6,5 via Sofascore. Terence Kongolo zat de laatste twee wedstrijden bij de selectie van Fulham, maar afgelopen zaterdag zat de Oud-Feyenoorder weer niet bij de selectie. De verdediger zag zijn Fulham goed weerstand bieden tegen het Chelsea van Hakim Ziyech, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch met (0-1) door een goal van Mason Mount. Italië Stefan de Vrij speelde zondagavond de thuiswedstrijd tegen Juventus. De Vrij nam het deze wedstrijd op tegen niemand minder dan Cristiano Ronaldo. De verdediger maakte het de aanvaller zo moeilijk mogelijk, waardoor Inter Milan de wedstrijd uiteindelijk met (2-0) won. De Vrij speelde 90 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Inter Milan staat vooralsnog gelijk in punten met de koploper, AC Milan. AC Milan speelt vanavond om 20:45 tegen Cagliari. Rick Karsdorp speelde afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen de andere club uit Rome, Lazio Roma. De stadsderby eindigde in een (3-0) nederlaag voor de club van Karsdorp. De vleugelverdediger kon deze wedstrijd geen assist afleveren of een goal maken, maar behaalde wel een passnauwkeurigheid van 82%. De Oud-Feyenoorder speelde 90 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Door dit verlies is AS Roma gezakt naar de vierde plaats. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden afgelopen zaterdag een knap gelijkspel tegen Borussia Dortmund, (1-1). Boëtius begon in de basis, waar St.Juste ontbrak door een blessure. Boëtius speelde 79 minuten en kreeg een 6,6 via Sofascore. Door dit gelijkspel staat FSV Mainz nog steeds in de degradatiezone, maar is het wel gestegen van plaats 18 naar 17. België Ruud Vormer blijft maar aan de winnende hand met zijn Club Brugge. De middenvelder wist zondag de uitwedstrijd van Beerschot met (0-3) te winnen. De middenvelder speelde 90 minuten en staat nog steeds bovenaan de ranglijst met zeven punten voorsprong op de nummer twee. [i]De volgende spelers kwamen dit weekend niet in actie:[/i] Spanje Renato Tapia speelde afgelopen weekend niet met zijn Celta de Vigo. Aanstaande woensdag speelt de Peruaan de uitwedstrijd tegen Real Betis. Rusland Tonny Vilhena speelt aanstaande donderdag zijn eerste wedstrijd na de winterstop. De oefenwedstrijd wordt om 14.00 afgetrapt tegen Legia Warschau. Bulgarije Elvis Manu speelt aanstaande woensdag de oefenwedstrijd tegen TSC.