'Als er wat voorbij komt dan zal Feyenoord dat niet tegenhouden'

'Als er wat voorbij komt dan zal Feyenoord dat niet tegenhouden'

Feyenoord speelde een puike wedstrijd tegen de aartsrivaal. Ondanks de nederlaag liet de ploeg uit Rotterdam zien weldegelijk te kunnen voetballen. Volgens Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast liet Feyenoord zich 25 minuten overrompelen. Dat Feyenoord daarna het heft in handen nam had volgens de clubwatcher meer te maken met het spel van Ajax.


Volgens Mikos Gouka was de wedstrijd niet van hoogstaand niveau. Maar de journalist vindt dat er rekening gehouden moet worden met het algehele niveau van de eredivisie. Maarten Wijffels vond de wedstrijd juist niet van bedroevend niveau "Vooraf was ik wel benieuwd, dat centrum van Feyenoord. Dat zijn nou jongens die zich niet gek laten maken in zo'n wedstrijd. Die speelden echt uitstekend. Haller heb ik niet gezien. Die twee jonge backs van Feyenoord dat zijn echt jongens die kunnen wel wat. Geertruida bleef heel rustig tegen Tadic. Het enige waar je je aan ergert is dat Feyenoord een goal had moeten maken."

Gouka denkt dat Feyenoord de grootste winst mentaal heeft geboekt. Waar PSV en met name Ajax eerder dit seizoen vaak ongenaakbaar bleken lieten Feyenoord Twente en Willem II zien dat er wellicht nog meer puntverlies in het verschiet ligt. Als Feyenoord het niveau weet vast te houden wordt zelfs niet uitgesloten dat de Rotterdammers nog lang mee kunnen doen om de bovenste plaatsen, wanneer de januarimaand goed door wordt gekomen: "Ik denk dat Feyenoord bewezen heeft dat als het een fitte ploeg heeft met keuzemogelijkheden dat er veel meer in zit dan we voor de winterstop hebben gezien."

Opvallend in de Klassieker was ook de rol van Nicolai Jørgensen. De spits speelde een goede wedstrijd en lijkt een boost te hebben gekregen van de aanwezigheid van Pratto. De komst van de Argentijn en de steeds fitter wordende selectie kan nog tot vertrekken leiden volgens Gouka. "Bannis was aangeboden bij Volendam maar die happen niet toe. Vente kan naar PEC Zwolle als de raad van commissarissen daar akkoord geeft. Maar ook een vertrek van jongens als Narsingh en Sven van Beek, als er wat voorbij komt dan zal Feyenoord dat niet tegenhouden om op huurbasis te vertrekken. Maar ja die jongens verdienen zo veel geld, dat er voor Feyenoord ook wel wat in moet zitten."

Discussieer mee! 20 reacties

Gast2392393880

Je plaatst een bericht als Gast2392393880