Ongeïnspireerd Feyenoord verspeelt punten in wedstrijd tegen Sparta

Ongeïnspireerd Feyenoord verspeelt punten in wedstrijd tegen Sparta

Feyenoord heeft genoegen moeten nemen met een punt na het duel met Sparta Rotterdam. Het doelpunt voor rust van Ridgeciano Haps leverde slechts een tijdelijke voorsprong op, want de Spartanen zorgden vanaf elf meter voor een gelijke eindstand.


De eerste helft bracht niet het spektakel dat wordt verwacht bij een stadsderby. Grote kansen bleven uit tot de slotminuten aanbraken. Toen was het Ridgeciano Haps die aan de linkerkant van het veld zorgde voor de voorsprong. Hij passeerde met een knappe voetbeweging Spartaan Jeffry Fortes en haalde hard uit met rechts.

De voorsprong was van korte duur, want Sparta Rotterdam maakte acht minuten na rust de gelijkmaker vanaf elf meter. Het moment leek in eerste instantie een vrije trap te zijn, maar na ingrijpen van de VAR gaf scheidsrechter Kevin Blom toch een strafschop. Deze kans liet Lennart Thy niet liggen en hij bracht Sparta op gelijke hoogte.

Het tegendoelpunt leidde een mindere fase in van Feyenoord. Ruim tien minuten later kwam de volgende tegenslag toen Leroy Fer geblesseerd uitviel na een sprintduel. Er bleek al snel dat hij niet verder kon spelen nadat hij naar zijn been greep.

Op een schietkans van João Carlos Teixeira lukte het Feyenoord niet om het doelman Benjamin van Leer nog lastig te maken en daarmee laat de ploeg dus punten liggen in De Kuip.

Feyenoord kan zich nu opmaken voor de start van het Europese seizoen. De ploeg reist volgende week af richting Kroatië om het donderdag op te nemen tegen Dinamo Zagreb. Drie dagen later staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, want is Feyenoord op bezoek bij RKC Waalwijk voor de zesde speelronde van de Eredivisie.

Lees meer over:

Discussieer mee! 132 reacties

Gast4997619730

Je plaatst een bericht als Gast4997619730