'Interne strijd bij Feyenoord over spelopvatting'

'Interne strijd bij Feyenoord over spelopvatting'

Er lijkt bij Feyenoord een strijd te ontstaan over de spelopvatting. Sinds het aantreden van Dick Advocaat staat Feyenoord verder ingezakt om vanuit de omschakeling tegenstanders pijn te doen. En met succes, de punten die onder de trainer behaald zijn spreken voor zich. Toch lijken steeds meer spelers het niet eens te zijn met de speelwijze van de oefenmeester.


Het Algemeen Dagblad sprak met de trainer, die gelijk de kop in drukt dat er onrust ontstaat. "Zo zit deze groep toch helemaal niet in elkaar. Ik heb echt geen klagen over deze jongens." Feyenoord zag Jaap Stam het wel proberen, maar die zat snel weer thuis na een dramatische start. Advocaat wil inzakken tot de kop van de middencirkel en vanaf daar de tegenstander vastzetten.

Tegen ADO Den Haag ging Feyenoord echter wel 'hoog' druk zetten. "Tegen ADO kwam het van mij af." Advocaat wil wel voor eens en altijd duidelijk zijn. "Maar niemand moet nu opeens doen alsof wij defensief spelen", aldus Advocaat. "We hebben zeker vijf of zes zeer aanvallend ingestelde spelers op het veld staan en onze backs moeten ook voortdurend opkomen. Maar je moet ook je defensieve taken uitvoeren en de een is daar beter in dan de ander."

FR-Fans.nl mini poll

Feyenoord zou:

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 42 reacties

Gast5625917097

Je plaatst een bericht als Gast5625917097