FC Utrecht boos: 'Net zo veel recht op EL-ticket als Feyenoord'

FC Utrecht boos: 'Net zo veel recht op EL-ticket als Feyenoord'

FC Utrecht heeft hard uitgehaald naar de KNVB. De Domstedelingen accepteren niet dat de Europese tickets aan de eerste vijf teams op de ranglijst zijn gegeven. De club meldt dat ze het vooral niet eens zijn met de manier waarop het ticket, voor rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League, aan Feyenoord is gegeven vanwege de derde plaats waar de Rotterdammers zich bevinden.


De bekercompetitie is op één wedstrijd na niet uitgespeeld en het zit de club dan ook dwars dat er niet meer naar omgekeken wordt. "Het ticket voor de groepsfase van de Europa League wordt zonder enige toelichting toegekend aan Feyenoord op basis van de ranglijst in de competitie. FC Utrecht heeft evenveel recht op dit ticket als mede-bekerfinalist Feyenoord (en zelfs meer recht omdat het een bekerwedstrijd meer heeft gewonnen dan Feyenoord), wat niet meegenomen is in de presentatie van de besluiten vandaag", meldt de club in een statement op de clubwebsite.

Toch is het nog altijd niet zeker dat Feyenoord in de groepsfase van de Europa League komt, vertelt de club uit Utrecht. "Het hoogste ticket van de bekercompetitie, waar nog slechts twee clubs recht op hebben, kan reglementair niet zomaar verschoven worden. Sterker nog, tijdens de call heeft de KNVB laten weten dat het verschuiven van het ticket voor de groepsfase van Europa League van beker naar competitie kan betekenen dat de UEFA het ticket niet zal vergeven."

De KNVB mag zich klaarmaken voor een pittig juridisch proces met FC Utrecht, ook omdat de club vindt dat zij via de competitie te min gedaan zijn. Feyenoord zal het verloop en de uitspraak afwachten.

Discussieer mee! 50 reacties

Gast3384254379

Je plaatst een bericht als Gast3384254379