Komt Feyenoord in de financiële problemen door Coronacrisis?

Komt Feyenoord in de financiële problemen door Coronacrisis?

De Eredivisie ligt stil, mogelijk komt er vandaag van de overheid meer duidelijkheid over het wel of niet mogen opstarten van de competitie, al dan niet met supporters. Al lijkt dat laatste haast onmogelijk gezien alle regels die er momenteel gesteld worden. Clubs hebben nog genoeg geld in kas, maar er komt een keerpunt.


Zo zijn laagvliegers Fortuna Sittard en RKC Waalwijk afhankelijk van wedstrijden tegen grote clubs. Dan is de recette van de kaartverkoop zo hoog, dat is opgenomen in elke begroting. De kans bestaat dat dit soort clubs bij het uitspelen zonder publiek in de problemen komen, al lijkt RKC door de verkoop van Frenkie de Jong aan Barcelona een reservepotje te hebben, dat meldt Het Algemeen Dagblad.

Feyenoord weet nog niet wat de recente stillegging met de financiën gaat doen, zeker omdat nog onduidelijk of de Eredivisie wordt uitgespeeld. "Door de vele onzekere variabelen is die nu nog niet uit te rekenen’’, laat een woordvoerder weten. "Het spreekt voor zich dat het voor de club en het stadion om zeer substantiële bedragen gaat. We verwachten door het gezonde financiële beleid van de laatste jaren niet in grote problemen te komen, zolang het volgende seizoen op tijd begint.’’

Lees meer over:

Discussieer mee! 28 reacties

Gast4090662875

Je plaatst een bericht als Gast4090662875