Telegraaf: 'Feyenoord maakt volgende week nettowinst bekend'

Telegraaf: 'Feyenoord maakt volgende week nettowinst bekend'

13 reacties 13
Bron: Telegraaf.nl
Foto: FR-Fans.nl

Feyenoord heeft in het afgelopen seizoen weer zwarte cijfers weten te schrijven, dat maakt de Telegraaf bekend op hun website. Na vier jaar verlies te hebben geleden, boekt Feyenoord ook op financieel gebied weer winst, wat zes miljoen euro netto bedraagt. Volgens het medium maakt Feyenoord dit nieuws officieel kenbaar begin volgende week, in aanloop naar de wedstrijd tegen Atlético Madrid in de groepsfase van de UEFA Champions League.

De zwarte cijfers komen tot stand door uitgaande transfers als die van Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes en Luis Sinisterra, waarbij de laatste toentertijd nog gold als recordtransfer namens Feyenoord. Transfers van dit seizoen, bijvoorbeeld de recordtransfer van Orkun Kökçü, tellen niet mee.

Vorig seizoen steeg de omzet van Feyenoord al naar 99 miljoen euro. Pieter Smorenburg, financieel directeur van de Rotterdammers, verwacht dat dit jaar de inkomsten stijgen boven de 100 miljoen euro. Toch geeft hij te kennen dat de club op financieel gebied te weinig vet op de botten heeft. In de afgelopen jaren daalde het eigen vermogen van Feyenoord van dertig naar één miljoen euro, waarbij het nu weer stijgt naar zes miljoen. Volgens Smorenburg is dat nog steeds niet rijkelijk te noemen.

Lees ook