'Mensen vroegen zich een jaar geleden af of hij Feyenoord wel aankon'

'Mensen vroegen zich een jaar geleden af of hij Feyenoord wel aankon'

9 reacties 9
Bron: Nos.nl
Foto: VK Sportphoto

Santiago Giménez heeft duidelijk zijn draai gevonden bij Feyenoord. Na een lastig eerste halfjaar bij de club, is de spits niet meer weg te denken uit de basisformatie van Feyenoord. In gesprek met de NOS latenzowel Giménez als journalist Daniel Reyes zich uit over de spits en zijn ademhaling, gedrevenheid en de ontwikkeling van de huidige topscorer van de Eredivisie.

Als iets nieuws is voor Giménez is het wel de pleister die hij dit seizoen op zijn neus draagt, net als teamgenoot Gernot Trauner. De Mexicaan vertelt dat hij aan zijn ademhaling werkt en heeft last van zijn neus, maar zegt dat de pleister zijn neusholte opent en daardoor veel beter ademt. Het kenmerkt de gedrevenheid van de spits om alles eruit te halen wat er in zit, maar ervaarde ook dat die gedrevenheid een keerzijde heeft: zijn rode kaart tegen AS Roma waardoor hij de eerste twee duels in de UEFA Champions League sowieso mist. De spits zelf baalt ervan, maar ziet ook een positieve kant eraan. “Want zo leer ik dat ik tot het einde van de wedstrijd mijn hoofd koel moet houden”, aldus Giménez.

Met Ayase Ueda heeft Giménez een volwaardige concurrent, die hij ook het beste gun. Volgens Daniel Reyes, een Mexicaanse journalist, meent de spits het als hij dat zegt en heeft hij persoonlijk de concurrentie ook nodig om een nog betere speler te worden. “Hij doet het niet om een beter imago te krijgen”, vertelt Reyes. Trainer Arne Slot gebruikte hem in de eerste helft van vorig seizoen vooral invaller. Reyes concludeert dat de trainer belangrijk voor “Santi” is. Ook hadden Mexicanen volgens hem niet verwacht dat de Mexicaans international zo snel zo goed zou zijn. “Mensen vroegen zich een jaar geleden af of hij Feyenoord wel aankon”

De club waar Feyenoord de spits vandaan haalde, Cruz Azul, is vooral een onrustige club waar veel trainerswissels plaatsvinden. Nu hij bij Feyenoord met Arne Slot werkt speelt Giménez meer op tactiek en niet alleen maar op instinct, wat hij in Mexico wel deed. Volgens de spits zelf kan het allemaal nog beter. Hij vindt dat hij ook goed moet spelen en dat het niet alleen maar om doelpunten maken draait. “Ik voel me goed, maar ik kan nog veel meer brengen”, vertelt de topscorer van de Eredivisie.

Lees ook