Krabbendam verwacht aankopen in januari: 'Nieuwe spelers en een fit elftal'

Krabbendam verwacht aankopen in januari: 'Nieuwe spelers en een fit elftal'

Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International gaat Feyenoord in januari de transfermarkt op. De Rotterdammers willen volgens de journalist een gooi doen naar de derde plaatst in de Eredivisie. Ook neemt Feyenoord mogelijk afscheid van spelers.


"Je moet ook wel verwachten dat Feyenoord op de transfermarkt wel iets zal gaan doen, om dat elftal op een paar posities te versterken", zegt Krabbendam voor de camera van VI. "En misschien om afscheid te nemen van een aantal spelers dat overbodig is of zelf weg willen. Daar is de tijd voor. En dan in januari kan Feyenoord definitief een gooi doen naar plek drie, met nieuwe spelers en een fit elftal."

Volgens Krabbendam kijkt Feyenoord nu al met een schuin oog naar plaats drie, waar PSV nu staat. De Eindhovenaren komen over twee weken naar De Kuip en het gat is vier punten. "Het uitgangspunt is om tot de winter de marge met PSV beperkt te houden. Dat kan natuurlijk als je bij Vitesse wint. Daarna komt PSV op bezoek. Er vanuit gaande dat ze Fortuna verslaan, is het gat vier punten. Als je dan wint van PSV is het gat nog één puntje. Feyenoord moet zorgen dat het uitzicht houdt om ergens voor te voetballen. Je hebt nog de Europa League, dat wordt een hele lastige opgave. Twee fronten: de competitie en de beker. Daar gaat Feyenoord voor."

Feyenoord gaat in december voor de KNVB Beker op bezoek bij SC Cambuur, volgens Krabbendam ook een belangrijke wedstrijd. "Dat is voor Feyenoord heel belangrijk, omdat het een kans is op een prijs en Europees voetbal. En dan de laatste wedstrijd voor kerst naar Utrecht, dat is ook lastig", zegt de clubwatchter, die ziet dat december een moeilijke maand is. "Het is overleven omdat Feyenoord niet beschikt over een ultrafitte spelersgroep. Dat maakt het lastig."

Advocaat
Volgens Krabbendam gaat het onder Dick Advocaat steeds iets beter met Feyenoord, ondanks dat het voetbal niet beter is geworden. "Organisatorisch is het misschien iets anders dan Jaap Stam het had neergezet. Maar door zijn manier van werken is Feyenoord wel aan het sprokkelen geslagen. Puntje voor puntje, stapje voor stapje, klimt Feyenoord wel omhoog. Het gaat nu om stijgen op de ranglijst en aansluiting houden met de derde plek. Lukt dat, is er ruimte om te werken aan het voetbal."

Lees meer over:

Discussieer mee! 134 reacties

Gast698384814

Je plaatst een bericht als Gast698384814