OVERZICHT | Update scenario's Feyenoord in de Europa League

OVERZICHT | Update scenario's Feyenoord in de Europa League

Feyenoord speelde 75 minuten lang Rangers FC compleet van de mat. In die periode wist Feyenoord zich slechts te belonen met 2 doelpunten. Omdat Rangers in het kwartier dat ze wel mee deden ook 2 keer wist te scoren eindigde de wedstrijd in 2-2. In het ideale scenario had Feyenoord met 2 doelpunten verschil gewonnen van de ploeg uit Glasgow. Het gelijke spel van de Feyenoorders biedt echter wel perspectief. Omdat Porto bij Young Boys een 1-0 achterstand wist om te buigen in een 1-2 overwinning kan Feyenoord nog overwinteren. Helaas heeft het overwintering niet in eigen hand. Een overzicht van de scenario's:


Feyenoord verliest van Porto: Feyenoord is uitgeschakeld. Dat is maar goed ook, want als je maar in 1 van de 6 wedstrijden wint in de poulefase heb je niets te zoeken in de knock-out fase. In dit geval wordt Feyenoord laatste in de poule. Porto is in dit geval door. De winnaar van de wedstrijd tussen Rangers en Young Boys is de tweede ploeg die naar de knock-out fase gaat. Eindigt die wedstrijd in gelijk spel gaat Rangers door.

Feyenoord speelt gelijk tegen Porto: In dit geval is Feyenoord ook uitgeschakeld. Met 5 punten zal Feyenoord in dit scenario ook laatste worden in de poule. Porto is in dit geval niet zeker van de volgende ronde. Alleen als Young Boys op bezoek bij Rangers wint is Porto uitgeschakeld. Young Boys is dan groepshoofd en Rangers gaat door vanwege een beter onderling resultaat.

Feyenoord wint van Porto: Feyenoord komt hiermee op 8 punten. Op onderling resultaat kan Feyenoord zowel Young Boys als Rangers niet inhalen. Alleen wanneer Young Boys op bezoek bij Rangers verliest is Feyenoord door naar de volgende ronde. Rangers kan uitstekende cijfers overleggen in thuiswedstrijden, met twee overwinningen en geen tegendoelpunten.

Kortom: Feyenoord zit in één van de weinige poules waarin alle vier de ploegen nog de poulefase kunnen behalen. Daarbij heeft het helaas niet langer plaatsing in eigen hand. Conclusie, er zal gewonnen moeten worden bij de Portugezen. Iets waar Nederlandse clubs traditioneel veel problemen mee hebben.

FR-Fans.nl mini poll

Gaat Feyenoord deze poule nog overleven?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 64 reacties

Gast1444524470

Je plaatst een bericht als Gast1444524470