Bekerseizoen Feyenoord Onder 17 al in tweede ronde voorbij

Het bekerseizoen van Feyenoord Onder 17 is in de tweede ronde ten einde gekomen. De ploeg van trainer Melvin Boel ontving dinsdag de leeftijdsgenoten van PSV op Varkenoord en verloor met 3-4. Feyenoord Onder 17 moest even warmdraaien, maar speelde daarna al snel dominant en kwam via goed positiespel tot een aantal goede kansen. Desondanks waren het de bezoekers die de score openden en moest de achtervolging worden ingezet. Na kansen voor Milan Hokke, Mimeirhel Benita en Lamare Bogarde was het topscorer Ilyas el Moussaoui die na 26 minuten voor de gelijkmaker zorgde. Vroeg in de tweede helft nam Feyenoord Onder 17 de leiding. Vanuit een hoekschop maakte Kaj van der Veldt de 2-1. Een mooi moment voor het team van Feyenoord Academy, maar niet veel later ging het volledig mis. De jongelingen leken iets nonchalanter te gaan spelen en kregen de deksel meerdere keren op de neus. In een kleine tien minuten tijd maakte PSV Onder 17 liefst drie goals en boog daarmee de stand volledig om: 2-4. Opnieuw moest Feyenoord Onder 17 dus in de achtervolging. De ploeg liet een uitgelezen kans op de derde Rotterdamse treffer van de middag liggen door een strafschop te missen. In de blessuretijd viel die treffer alsnog, maar dat bleek niet genoeg: 3-4. 'Het is erg teleurstellend dat het bekertoernooi nu al stopt,' zei trainer Boel na afloop. 'Dat vonden de jongens ook. Ze gaven na de wedstrijd aan dat ze er misschien te makkelijk over dachten. We lieten elkaar daarin in de steek, daar moeten we van leren. Erg zuur dat die les direct uitschakeling in het bekertoernooi betekent.' Feyenoord Onder 17 - PSV Onder 17 3-4 Scoreverloop: 23' 0-1 26' 1-1 El Moussaoui 49' 2-1 Van der Veldt 59' 2-2 59' 2-3 66' 2-4 90' 3-4 Hokke