Goed Feyenoord wint overtuigend van FC Twente

Feyenoord heeft het enige juiste antwoord gegeven na de midweekse 0-3 nederlaag tegen AZ. FC Twente werd zondagmiddag met liefst 5-1 verslagen. Sam Larsson was de grote man met twee goals en een door Peet Bijen van richting veranderd schot dat in het doel vloog. Ook zijn mede-aanvallers Steven Berghuis en Luis Sinisterra scoorden. De midweekse nederlaag deed Feyenoord donderdag veel pijn, na een 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen en een 1-0 nederlaag tegen Rangers FC. Hoofdcoach Jaap Stam was dan ook benieuwd wat zijn ploeg kon brengen tegen FC Twente en vroeg om een antwoord. Dat kreeg hij. Steven Berghuis opende de score binnen vijf minuten, door naar binnen te trekken en met zijn linker de bal in de rechterhoek te schieten. De buitenspeler vierde zijn treffer met het hele team, maar baalde als een stekker dat FC Twente na 23 minuten weer langszij kwam. Jens Toornstra speelde de bal door het centrum zo in de voeten van Aitor Cantalapiedra. Die zette een combinatie op met Haris Vuckic en schoof de bal binnen. Feyenoord reageerde gelukkig snel en kwam drie minuten later opnieuw op voorsprong. Luis Sinisterra legde goed terug op Sam Larsson en zijn schot vloog binnen: 2-1. Na rust voorkwam FC Twente-doelman Joel Drommel met enkele goede reddingen direct na rust nog dat Feyenoorder verder wegliep, maar hij slaagde er niet in de schade voor de Tukkers te beperken. In de 55ste minuut was hij namelijk kansloos toen zijn eigen aanvoerder Peet Bijen een schot van Larsson met zijn hoofd verlengde, waardoor de bal binnen viel. In de 67ste minuut scoorde Luis Sinisterra uit de rebound van een schot van Renato Tapia, waarna het laatste woord voor Larsson was. Hij zette druk op Drommel, die de bal tegen de rechtervoet van de Zweed en in zijn eigen doel schoot. Daarmee was de 5-1 eindstand een feit. Met deze ruime zege tankte Feyenoord vertrouwen in aanloop naar de volgende midweekse wedstrijd. Komende donderdag komt FC Porto op bezoek in De Kuip. Het wordt de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Zondag reist het team van Stam af naar Limburg voor een competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard.