Tevreden looft Feyenoord-aanwinst: 'Hij is een beetje een type Xavi'

Tevreden looft Feyenoord-aanwinst: 'Hij is een beetje een type Xavi'

Feyenoord trok gisteren Liam Kelly aan en dat maakt gelijk veel tongen los. Ook Brian Tevreden denkt er het zijne van. De voormalig technisch directeur van Reading is onder de indruk van de middenvelder. Toen hij begon bij de Engelse club moest Kelly eigenlijk vertrekken, maar Tevreden wilde dat hij bleef en gaf hem een plek bij de eerste selectie.


“Daarna heb ik Jaap Stam aangesteld als manager en die was eigenlijk meteen van hem onder de indruk. Hij heeft hem laten debuteren en Liam werd al snel een vaste kracht”, aldus Tevreden in gesprek met Voetbal International. Volgens de oud-profvoetballer en tegenwoordig algemeen directeur bij Roeselare in België is Kelly een technische speler. Creatief en sterk in de passing. Tevreden is duidelijk, het is een echte spelmaker die het tempo kan bepalen. "Ik vind hem echt een zeer goede aanwinst voor Feyenoord.'

Tevreden denkt dan ook dat Reading er spijt van gaat krijgen dat Kelly transfervrij is vertrokken richting Feyenoord. Er schijnt zelfs interesse te zijn geweest uit de Premier League. Met verbazing zag hij dat Kelly zo makkelijk mocht vertrekken. “Bizar eigenlijk, ook omdat hij als speler uit de eigen jeugd geliefd was bij de fans.”

Feyenoord-fans hoeven volgens Tevreden niet te vrezen dat Kelly zich niet kan laten gelden, ook verwacht hij dat ondanks dat Britse spelers het vaak moeilijk hebben in Nederland dat Kelly zich snel zal ontpoppen tot basisspeler. Tevreden vindt Kelly geen typische Britse speler, Stam kent hem goed en ondanks zijn geringe lengte is hij fysiek best sterk. Tevreden heeft Kelly ook gesproken toen Feyenoord concreet werd. “Ik heb contact met Liam gehad toen Feyenoord zich voor hem meldde en heb meteen gezegd dat hij het moet doen. De Eredivisie is op zijn lijf geschreven, verwacht ik. Tactisch en technisch is Liam gewoon een heel goede voetballer, hij is een beetje een type-Xavi. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Ik denk dat Jaap en zijn assistent Said Bakkati het heel goed hebben gedaan door hem binnen te halen.”

FR-Fans.nl mini poll

Denk jij dat Kelly snel basisspeler wordt bij Feyenoord?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 33 reacties

Gast7614472258

Je plaatst een bericht als Gast7614472258