'Het technisch hart van Feyenoord hangt van dwarsverbandjes aan elkaar'

'Het technisch hart van Feyenoord hangt van dwarsverbandjes aan elkaar'

Feyenoord is de voorbereiding begonnen zonder noemenswaardige versterkingen. Met het vertrek van Robin van Persie, Jordy Clasie, Tonny Vilhena is er wel ingeboet op kwaliteit zo lijkt het. Aan Sjaak Troost de moeilijke taak om zonder geld een kwalitatief goede selectie neer te zetten. Toch lijkt de interim technisch directeur niet alles voor het zeggen te hebben. Dirk Kuyt benaderde bijvoorbeeld Luciano Narsingh, lijkt Rob Jansen een flinke vinger in de pap te hebben en heeft Jaap Stam vetorecht bedongen over het aantrekken van spelers.


Kuyt belde Narsingh, maar de rechtsbuiten hapte niet direct toe. Als transfervrije speler kijkt hij liever even om zich heen om te kijken of er nog andere opties zijn, maar de kans blijft aanwezig dat de rechtsbuiten uiteindelijk bij Feyenoord komt te voetballen, dat meldt Voetbal International. Of Jaap Stam het ziet zitten in de rechtsbuiten is nog niet bekend. Kuyt maakt deel uit van een technisch hart, waardoor hij spelers kan benaderen. Samen met Stanley Brard, Stam en Troost moet hij proberen spelers aan te trekken.

Troost blijft het liefst uit de schijnwerpers, des te meer blijkt dat hij zijn Feyenoordhart liet spreken toen hij de tijdelijke functie van technisch directeur aan nam. Troost zal niet veranderen, heeft maar één doel de club en zal mensen om zich heen moeten verzamelen die voor hem de onderhandelingen doen en hun netwerk aanspreken. Onder andere Rob Jansen helpt de td verder in de zoektocht en de onderhandelingen met clubs en spelers. Troost vertrouwt Jansen blind en daarom was het ook Jansen die aanschoof bij de onderhandelingen met FK Krasnodar rondom de transfer van Tonny Vilhena. Dat Jansen ook nog aanschoof bij Troost om de contractverlenging van Toornstra te regelen en de overgang van Nick Marsman af te ronden, dat is meer toeval dan geplande strategie.

Wat er gebeurt met Jansen is niet verboden. De roddels over de innige band met Feyenoord zijn niet van de lucht en VI geeft aan dat het technisch hart van Feyenoord aan elkaar hangt van dwarsverbandjes, de enige buitenstaander is Stam. Kuyt en Jansen zijn beste vrienden, Troost is bestuurslid bij de Kuyt Foundation, dit maakt het dat andere zaakwaarnemers Feyenoord FC Rob & Dirk noemen. De nieuwe FC kan aan de bak, Feyenoord dient kwaliteit toe te voegen aan de selectie, echter met een erfenis van Van Geel dat er zonder geld moet worden geshopt maakt dit niet makkelijker. Het technisch hart heeft besloten langzaam door te selecteren, dat betekent dat waarschijnlijk nog een aantal spelers te horen krijgt dat ze mogen vertrekken, zodat Feyenoord ook budget kan creëren om spelers aan te trekken.

Lees meer over:

Discussieer mee! 104 reacties

Gast9265989672

Je plaatst een bericht als Gast9265989672