#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechtsbuiten

#PraatMee | Favoriete opstelling | Rechtsbuiten

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.


Nu de verdediging en het middenveld staan zijn we toe aan de aanval, om te beginnen met de rechtsbuiten positie. Sinds twee jaar is de vaste rechtsbuiten bij Feyenoord Steven Berghuis. De creatieve speler had een uitstekende klik met legende Robin van Persie. Voorgangers van Berghuis waren Kuyt, Bilal, de onlangs gepensioneerde Buffel, maar ook Robin van Persie mocht op de rechtsbuiten plaats nemen. Een belangrijke positie zeker ook voor de aanvoer naar de spits, we zullen de volgende drie spelers meenemen: Steven Berghuis, Luis Sinisterra en Cheick Touré.

Steven Berghuis
De stylist die al drie jaar bij Feyenoord actief is, is in zijn periode in Rotterdam al twee jaar veruit de belangrijkste Feyenoorder. De aanvaller heeft nog een contract tot 2021 en staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV. Niet gek, de buitenspeler speelde alweer 120 wedstrijden in een rood-wit shirt en was daarin maar liefst 81 keer betrokken bij een doelpunt. Oftewel eens per 118 minuten, daarmee is Berghuis één van de meest beslissende Feyenoorders die langer dan één seizoen speelde sinds Graziano Pelle. Berghuis lijkt zijn laatste wedstrijd gespeeld te hebben bij Feyenoord en heeft uitgesproken dat hij om het kampioenschap wil meespelen. Kan Jaap Stam de buitenspeler er van overtuigen nog één jaar te vlammen op Zuid?

Luis Sinisterra
De afgelopen maandag 20 geworden Sinisterra speelde zichzelf behoorlijk in de kijker op het WK onder 20. De rechtsbuiten die het dit jaar slechts met een handvol invalbeurten moest doen leek in zijn nationale ploeg het heilige vuur te hebben gevonden. Met speels gemak legde Sinisterra de ene na de andere tegenstander in de luren en volgers van dit WK waren dan ook lyrisch. Bij Feyenoord wil het nog niet zo vlotten in de minuten die de rappe buitenspeler in het eerste maakte was hij geen één keer betrokken bij een doelpunt. In de beloften competitie wist Sinisterra dan weer wel aan de lopende band te scoren. Helaas moest Sinisterra de laatste twee wedstrijden van het seizoen aan zich voorbij laten gaan door het WK onder 20. Anders hadden we waarschijnlijk nog meer van deze speler kunnen zien. Nu is het voor Luis zaak om de nieuwe trainer van zijn kwaliteiten te overtuigen.

Cheick Touré
De rappe rechtsbuiten maakte in 2017 al zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Helaas kreeg de jongeling te maken met een enorme terugval. Eentje die hoofdzakelijk te wijten was aan slepende blessures. Dit jaar kon Touré echter weer laten zien wat hij waard was. In Feyenoord onder 19, waarmee hij op een haar na niet kampioen werd, speelde Touré vrijwel alles. Ondanks zijn lengte en leeftijd speelt het jeugdexponent al 3 seizoenen in het hoogste jeugdelftal. Zijn explosiviteit en balbehandeling zorgen er voor dat Touré overal in de aanval uit de voeten kan. De aanvaller tekende in 2017 zijn eerste (jeugd)contract dat nog loopt tot volgend jaar zomer. Is seizoen 2019/2020 dan het seizoen van de grote doorbraak van Cheick Touré?

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande spelers, kies dan voor de optie Transfer en geef een suggestie in een reactie hier onder!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als rechtsbuiten?

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 74 reacties

Gast7122401101

Je plaatst een bericht als Gast7122401101