HUURLINGEN | Veel huurlingen in actie, Bullaude komt op stoom

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – ADO Den Haag 2-2
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Na de 1-4 oorwassing tegen Jong PSV wist FC Dordrecht zich weer enigszins op te richten tegen hoogvlieger ADO Den Haag. De nummer vier van de KKD kwam op bezoek op de Krommedijk en had vrijwel de hele wedstrijd het betere van het spel. Toch kwam FC Dordrecht na vijf minuten op voorsprong door een goal van Sebaoui op aangeven van ’t Zand. Laatstgenoemde was de uitblinker bij Dordrecht. Tsoungui en ’t Zand speelden de hele wedstrijd. Sebaoui werd in de 69e minuut gewisseld. Osundina kwam in minuut 82 in het veld en zag Henk Veerman in de 93e minuut de gelijkmaker maken.

De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Dordrecht, gepland op 27 november om 20:00 is afgelast.

Jong FC Utrecht – De Graafschap 2-0
Thijs Jansen
De Graafschap blameerde zich bij laagvlieger Jong FC Utrecht door met een 2-0 nederlaag in de bus naar Doetinchem te stappen. De Graafschap kon zo een goede reeks geen vervolg geven en blijft steken op de vijfde plaats. Thijs Jansen zat opnieuw 90 minuten op de bank.

Excelsior - Feyenoord 2-4
Mimeirhel Benita
Excelsior mocht door toedoen van Feyenoord lang hopen op een goed resultaat. Dat de stadsgenoot met rust niet tegen een 1-5 achterstand aan keek mag gerust een wonder genoemd worden. Oud-Feyenoorders Naujoks, Fernandes en Smeulers zaten 90 minuten op de bank. Hartjes is nog steeds geblesseerd. Huurling Benita mocht in tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Utrecht geen minuten maken en bleef de hele wedstrijd op de bank.

sc Heerenveen – Fortuna Sittard 3-0
Patrik Wålemark
sc Heerenveen heeft de goede vorm doorgetrokken door te winnen van Fortuna Sittard met overtuigende cijfers. De club vindt zichzelf terug op plaats 7 van de ranglijst. Wålemark zat na een blessure weer bij de wedstrijdselectie. De huurling mocht in minuut 73 invallen en had één succesvolle dribbel en won beide duels die hij aan ging.

Ajax - Vitesse 5-0
Ramon Hendriks
Ramon Hendriks kent ondanks het rampseizoen van Vitesse op persoonlijk vlak een goed seizoen, zo ook in de wedstrijd tegen Ajax. Zijn team verloor dan wel met maar liefst 5-0, Hendriks won al zijn duels, werkte vijf keer de bal succesvol weg, had twee tackles en één interceptie. Daarnaast werd Hendriks niet één keer gepasseerd door een tegenstander. Vier van zijn negen lange ballen waren succesvol.

FC Serpa - Gil Vicente FC 0-1
Tidjany Touré
Gil Vicente FC wist te winnen in het Portugese bekertoernooi van FC Serpa, actief op het vierde niveau in Portugal. Touré zelf kwam er in de 66e minuut in maar had verder geen bijdrage in de overwinning.

CA Boca Juniors – Estudiantes 2-3
Ezequiel Bullaude
CA Boca Juniors speelde op 23 november in de halve finale van de Copa Argentina een verhitte wedstrijd. Na drie minuten stond de club van Bullaude met de middenvelder op het veld tegen een achterstand aan te kijken. De jonge Argentijn zag tot overmaat van ramp dat zijn ploeggenoot Saracchi in minuut 14 de rode kaart te zien kreeg. Estudiantes kon echter niet goed het veldoverwicht verzilveren en keek met de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Waarbij de 2-1 op aangeven van Bullaude. Lang had Estudiantes niet nodig voor een antwoord. In minuut 46 en 64 wist het de wedstrijd naar zich toe te trekken en Boca uit te schakelen in de beker. Bullaude deed 70 minuten mee en was van grote waarde.

Godoy Cruz - CA Boca Juniors 1-2
CA Boca Juniors had het op 27 november lastig in de uitwedstrijd tegen de oude ploeg van Bullaude. De middenvelder startte ook deze wedstrijd in de basis maar speelde beduidend minder goed dan in de bekerwedstrijd tegen Estudiantes. Desondanks wist Boca Juniors de wedstrijd te winnen van de koploper en is het gat naar de eerste plaats na 14 wedstrijden nog maar vier punten. Bullaude won slechts twee van zijn acht duels, een voor zijn doen laag passingspercentage van 78% en geen bijdrage aan de eindstand 1-2.

Empoli - US Sassuolo 3-4
Marcus Holmgren Pedersen
Een regelrecht spektakelstuk, zo mag de wedstrijd tussen Empoli en Sassuolo gerust genoemd worden. Nadat Empoli in de vierde minuut brutaal de voorsprong nam, nam Sassuolo met goals in minuut 12 en 22 de leiding. Na een half uur stond er 2-2 op bord, tevens de ruststand. De volgende drie goals kwamen allemaal op naam van Sassuolo, Domenico Berardi eiste de hoofdrol op door twee goals te maken. Viña, ooit nog doelwit van Feyenoord schoot de bal in eigen doel. Berardi werd beloond met een publiekswissel in minuut 90, hij werd vervangen door Marcus Pedersen die sinds lange tijd weer eens mocht meedoen. Zijn inbreng was, zoals het hele seizoen al, vrijwel nihil.

SK Rapid Wien - BW Linz 1-0
Neraysho Kasanwirjo
SK Rapid Wien wist thuis tegen BW Linz een overwinning te boeken in de vijftiende speelronde in Oostenrijk. Die uitslag werd in de 60e minuut op het scorebord gezet door Maco Grüll. Kasanwirjo begon en eindigde de wedstrijd als rechtsback en was wederom één van de best beoordeelde spelers. Tijdens deze wedstrijd maakte ook oud-Feyenoorder Terence Kongolo zijn rentree in de 93e minuut.