#PraatMee | Favoriete opstelling | Linker centrale verdediger

#PraatMee | Favoriete opstelling | Linker centrale verdediger

FR-Fans.nl is benieuwd wat jullie de favoriete opstelling vinden voor volgend seizoen. In elf artikelen gaan we de meningen polsen onder de bezoekers van deze site. We gaan deze reeks afsluiten met een opstelling en een samenvatting van jullie meningen. Van de aanwezige selectiespelers voor de betreffende positie zullen we een korte intro geven. Onder dit artikel kunnen jullie vervolgens stemmen en een reactie geven. Ons uitgangspunt is de selectie zoals die op het moment van plaatsen bekend is, bij een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren.

We zijn bij het vierde artikel van deze reeks aangekomen en blijven nog even hangen in het hart van de verdediging. De Linker centrale verdediger is vandaag namelijk aan de beurt. De linker centrale verdediger van Feyenoord stond veelal ook in het Nederlands elftal. Denk aan, Bruno Martins Indi, Kongolo en Mathijsen. Voor dit artikel zullen we meenemen Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden en Ramon Hendriks. Van Beek omdat hij de meeste wedstrijden dit seizoen op deze positie heeft gespeeld.

Sven van Beek
De gedroomde opvolger van de naar Lazio vertrokken Stefan de Vrij kwam uit de eigen jeugdopleiding. Na vele twijfels in de jeugd leek de jonge Van Beek een stormachtige ontwikkeling te hebben gemaakt en samen met Kongolo het vaste centrale duo te worden. Ernstige en langdurige blessures gooiden echter roet in het eten. De 24-jarige verdediger speelde 152 wedstrijden voor Feyenoord, ter vergelijking: Vilhena speelde 258 wedstrijden in dezelfde periode. Dit seizoen heeft de stopper geen onuitwisbare indruk weten achter te laten ondanks dat hij de concurrentiestrijd met Van der Heijden wist te winnen. Van Beek scherpte dit seizoen een bijzondere statistiek aan door zijn 6e eigen doelpunt te maken.

Jan-Arie van der Heijden
De 31-jarige Schoonhovenaar die in 2015 over kwam van Vitesse kreeg al snel de bijnaam ‘Jan Scharie’. Onder andere door zijn spelinzicht en voetballend vermogen is de verdediger complementair aan generatiegenoot Eric Botteghin. Dit seizoen begon Van der Heijden als basisspeler, maar na de wedstrijd tegen PEC Zwolle, leek de verdediger zijn basisplaats definitief kwijt te zijn. Toen Botteghin geblesserd raakte mocht Van der Heijden echter toch nog opdraven. Botteghin herstelde zo snel dat Van der Heijden ook weer naar de achtergrond verdween. In de 117 wedstrijden die hij speelde sleepte hij evenals Van Bronckhorst 5 prijzen in de wacht. Zijn contract in Rotterdam loopt nog door tot en met de zomer van 2020.

Ramon Hendriks
Eén van de grotere talenten van Varkenoord, de 17-jarige verdediger tekende in maart 2018 zijn eerste contract bij Feyenoord. De aanvoerder van Feyenoord O19 greep met zijn team op een haar naast het kampioenschap voor de hoogste jeugd. Populair twitter-account Football Talent scout noemde de linksbenige verdediger onlangs nog een ‘Superb Prospect’. Hendriks is ook een vaste waarde in de vertegenwoordigende jeugdelftallen en is ondanks zijn leeftijd ook al bij de selectie van Oranje onder 19 gehaald.

Transfer
Heb jij geen keuze kunnen maken uit de voorgaande spelers, kies dan voor de optie Transfer en geef een suggestie in een reactie hier onder!

FR-Fans.nl mini poll

Wie is jouw eerste keuze als Linker centrale verdediger?

0 stemmen

Discussieer mee! 88 reacties

Gast3706256152

Je plaatst een bericht als Gast3706256152