Driessen: 'VvF wil af van De Jong en presenteert droomkandidaat'

Driessen: 'VvF wil af van De Jong en presenteert droomkandidaat'

Feyenoord zit te springen om een nieuwe technisch directeur. De Rotterdammers moeten de selectie voor volgend seizoen rond maken, maar dat lijkt nu totaal niet van de grond te komen. Met de afzegging van reeds vijf kandidaten is het een probleem aan het worden.


Dat denkt ook Valentijn Driessen zo valt te lezen in zijn column in De Telegraaf. Volgens hem is de interne machtsstrijd het grootste probleem en dit wordt extra benadrukt door het afzeggen van vijf bewezen kandidaten.

De vraag is wie is nu eigenlijk verantwoordelijk? " Directeur Jan de Jong en zijn mede-directeuren? De rvc met Sjaak Troost als voetbalman en president en nieuwkomer Toon van Bodegom? Of de Vrienden van Feyenoord? Het groepje zakenmensen rond Pim Blokland, die Feyenoord ooit hebben gered met een lening. Sindsdien zijn deze vrienden nadrukkelijk aanwezig, hebben formeel en informeel hun zeggenschap opgerekt, waarbij ze er afgelopen twee jaar niet voor terugdeinsden om intern de posities van trainer-coach Giovanni van Bronckhorst en technisch directeur Martin van Geel stelselmatig te ondermijnen", aldus Driessen.

Een nieuwe td komt binnen zonder geld, in een situatie zonder bestuurlijke rust. "Organisatorisch is het zo’n wanorde, dat niemand exact weet waar hij aan toe is binnen de huidige organisatie." Toch lijkt een nieuwe td, als deze goedkeuring heeft van de VvF toch een budget te kunnen verwachten. "Aan de andere kant zijn de Vrienden van Feyenoord best bereid om onder voorwaarden de buidel te trekken zodat de nieuwe trainer Jaap Stam financiële armslag wordt geboden om zijn selectie te versterken. Daarvoor willen ze meer inspraak en tevens opteren ze bijvoorbeeld voor een directeurswissel. Hun droomkandidaat, AZ-voorman, Rotterdammer en Feyenoord-supporter Robert Eenhoorn zou Jan de Jong moeten vervangen. De Jong, die probeert de afhankelijkheid van de Vrienden van Feyenoord als aandeelhouders juist in te perken en hun de club niet in handen te geven."

Lees meer over:

Discussieer mee! 101 reacties

Gast7335263347

Je plaatst een bericht als Gast7335263347