DE TEGENSTANDER | Jager versus prooi

DE TEGENSTANDER | Jager versus prooi

9 reacties 9
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

De topwedstrijden voor Feyenoord volgen zich in razendsnel tempo op. Na FC Twente, AZ en Atletico Madrid moeten de Rotterdammers deze zondag zien af te rekenen met PSV. De nummers één en twee van de ranglijst zullen in het mooiste stadion van Nederland, De Kuip om 12:15 aftrappen. De scheidsrechter deze middag is, net als vorig seizoen, Danny Makkelie en hij zal worden bijgestaan door de VAR, Jeroen Manschot. 

Historie 
Feyenoord speelde maar liefst 173 keer tegen PSV, van die wedstrijden waren er 152 voor de competitie en speelde Feyenoord 76 keer thuis. Van die thuiswedstrijden won Feyenoord er 39, 24 keer speelden de ploegen gelijk en 13 keer wisten de Eindhovenaren de 3 punten mee naar huis te nemen. De laatste keer dat PSV in de Kuip won, werd het ook landskampioen. In de meest recente ontmoeting eindigde de wedstrijd in 2-2 na een wervelende voetbalshow. Toch komt een gelijkspel tussen beide partijen maar weinig voor, liefst 128 van de 172 onderlinge ontmoetingen leverde een winnaar op. PSV heeft onder Peter Bosz de smaak flink te pakken en won onder andere al de Johan Cruijff Schaal. 

Actueel 
PSV is bij velen kampioenskandidaat nummer één. De ploeg van Peter Bosz staat zonder puntverlies met 39 punten na 13 wedstrijden fier op de eerste plaats. De Eindhovense formatie doet dat ogenschijnlijk met speels gemak. In de Nederlandse competitie bleek nog geen enkele tegenstander een antwoord te hebben op het ongenadige aanvalsspel dat in moordend tempo de overwinningen aaneenrijgt. Met 48 doelpunten voor en slechts vijf tegen is het zowel de meest scorende, als best verdedigende ploeg. Onder aanvoering van de deze zomer aangestelde Peter Bosz imponeert PSV niet alleen nationaal. In de Champions League wist PSV in de voorlaatste speelronde overwintering in het miljardenbal te verzilveren tegen Sevilla. Met het behalen van de Johan Cruijffschaal heeft Peter Bosz zijn eerste prijs als trainer te pakken. 

Analyse tegenstander 
De Eindhovenaren weten dit seizoen veel en makkelijk het net te vinden. Met aanvoerder Luuk de Jong kan het leunen op een spits die door sommigen zelfs de beste kopper van Europa genoemd wordt. Na het vertrek van Ruud van Nistelrooij is alles anders in Eindhoven. Zo werd er met luttele miljoenen gesmeten om Noa Lang, Hirving Lozano en Jerdy Schouten terug naar de Eredivisie te halen. Ook wist het groot talent Ricardo Pepi aan zich te binden. Sergino Dest en Malik Tillman zorgen op huurbasis voor de nodige extra kwaliteit. Tel daar de stormachtige ontwikkeling van Babadi, Saibari, Teze en Veerman bij op en het is duidelijk dat de ploeg van Bosz bruist van de kwaliteit. Enige zorgenkindje blijft ondanks de vijf tegendoelpunten de fragiel ogende defensie. Op basis van de statistieken had PSV al minimaal elf goals tegen moeten hebben. Dat betekent dat PSV meer dan de helft minder goals tegen krijgt dan op basis van data verwacht zou worden. Bovendien zit het PSV niet tegen dit seizoen. In de 23 officiële wedstrijden van de Eindhovenaren kreeg de tegenstander maar liefst vijf keer een rode kaart. Daarnaast werd Johan Bakayoko tegen Twente zeer opzichtig gespaard door Allard Lindhout. Voor PSV goed nieuws, want Lang en Lozano zullen ontbreken vanwege blessures.

Vermoedelijke opstelling PSV 
PSV zal waarschijnlijk in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling aantreden.

Benitez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Veerman, Schouten, Til; Bakayoko, De Jong, Saibari

Lees ook