Grote domper dreigt voor Feyenoord na mogelijke nieuwe straf KNVB

Grote domper dreigt voor Feyenoord na mogelijke nieuwe straf KNVB

Bij Feyenoord lijken ze zich zorgen te maken om de straf die de tuchtcommissie mogelijk op gaat leggen aan de Rotterdammers. Het lijkt erop dat Feyenoord bij de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie misschien in een lege Kuip moet spelen.


Het Algemeen Dagblad schrijft dit op basis van bronnen. Het wordt bij Feyenoord niet hardop uitgesproken om niemand op ideeën te brengen, maar de tuchtcommissie is al enige tijd bezig met de strafmaat na het vuurwerk tijdens Feyenoord-Ajax.

Het AD schrijft: 'Wat doet de KNVB deze keer? Stel dat de Kuip een wedstrijd helemaal leeg moet blijven? Daar vrezen ze in Rotterdam-Zuid wel voor. En als de KNVB de regels heel strikt hanteert, wat zijn dan de gevolgen van zo'n straf voor het afscheid van trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie?'

Feyenoord hoopt vooral op clementie van de KNVB met alleen een boete. Door de twee wedstrijden tegen Ajax heeft Feyenoord totaal al boetes ontvangen van 40.000 euro. Tegen SC Heerenveen moet tevens vak S leeg blijven. Wat als Feyenoord toch een wedstrijd zonder publiek moet spelen, kan de KNVB het dan maken om het in de afscheidswedstrijd van Van Persie en Van Bronckhorst te doen? Of moet Jaap Stam volgend seizoen starten met een wedstrijd zonder publiek?

Van Bronckhorst vindt het een groot dilemma. "Iedereen vindt het mooi'', zegt hij over het vuurwerk kort voor een wedstrijd of, zoals in de Champions League tegen Napoli vorig seizoen, in de slotfase van een wedstrijd. "Ook ik vind het mooi als ik het veld op loop. Maar dan praat ik puur over wat het met het team kan doen. Maar uiteindelijk moet het niet zo zijn dat je met lege plekken in het stadion komt te zitten. Dan werkt het de ene week goed, hoewel het verboden is, maar uiteindelijk moet je dan toch voor een leeg vak spelen. Er loopt nu nog een zaak bij de tuchtcommissie. Uiteindelijk is dat niet positief voor mij, voor de club en voor de spelers. In een stadion met lege plekken spelen, is gewoon nooit goed.''

Lees meer over:

Discussieer mee! 86 reacties

Gast9000197164

Je plaatst een bericht als Gast9000197164