Internationals keren terug, spectaculaire comebacks Larsson en Jørgensen

Dertien spelers uit de selectie van Giovanni van Bronckhorst verblijven momenteel tijdens de interlandbreak bij verschillende nationale (jeugd)teams. Updates over hun verrichtingen lees je op deze pagina, die wordt bijgewerkt naar actualiteit. Nederlands elftal - Steven Berghuis & Tonny Vilhena Steven Berghuis en Tonny Vilhena zagen zondag vanaf de bank toe hoe het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena onderuit ging. Duitsland nam een 0-2 voorsprong in het EK-kwalificatieduel, maar Oranje kwam in de tweede helft terug tot 2-2. In de slotminuut sloeg Die Mannschaft alsnog toe: 2-3. Datum Wedstrijd Score Do 21 maart Nederland - Wit-Rusland 4-0 Zo 24 maart Nederland - Duitsland 2-3 Zweden - Sam Larsson Sam Larsson heeft geen minuten gekregen in de twee EK-kwalificatieduels van Zweden. De nationale ploeg won zaterdag wel thuis van Roemenië: 2-1. Dinsdag leek Zweden op een nederlaag af te stevenen tegen buurland Noorwegen bij een 2-0 achterstand, maar die werd in de laatste twintig minuten omgebogen naar een 2-3 voorsprong. In extremis maakten de Noren nog gelijk: 3-3. Datum Wedstrijd Score Za 23 maart Zweden - Roemenië 2-1 Di 26 maart Noorwegen - Zweden 3-3 Denemarken – Nicolai Jørgensen Nicolai Jørgensen kwam twee keer in actie voor Denemarken, in de oefeninterland tegen Kosovo en het EK-kwalificatieduel met Zwitserland. De spits ging tegen de Zwitsers na zeventig minuten bij een 2-0 achterstand naar de kant, het werd daarna zelfs nog 3-0, maar in de laatste tien minuten kwam Denemarken via een spectaculaire comeback nog terug tot 3-3. Datum Wedstrijd Score Do 21 maart Kosovo - Denemarken 2-2 Di 26 maart Zwitserland - Denemarken 3-3 Curaçao - Cuco Martina Cuco Martina heeft de vierde wedstrijd in de kwalificatie voor de CONCACAF Nations League verloren. Met Curaçao verloor de verdediger met 2-1 van Antigua & Barbuda. Datum Wedstrijd Score Za 23 maart Antigua & Barbuda - Curaçao 2-1 Jong Oranje - Tyrell Malacia Tyrell Malacia heeft de interlandbreak afgesloten met een zege in een vriendschappelijk duel met Jong Oranje. De linksback, die geen minuten kreeg tegen Jong Verenigde Staten, had een basisplaats tegen Jong Egypte. Die ploeg werd in de Pinatar Arena in Spanje verslagen door een goal van Cody Gakpo. Datum Wedstrijd Score Zo 24 maart Jong Verenigde Staten - Jong Oranje 0-0 Di 26 maart Jong Egypte - Jong Oranje 0-1 Oranje Onder 20 - Ramón ten Hove, Dylan Vente & Jordy Wehrmann Dylan Vente was maandag wederom trefzeker voor Oranje Onder 20. Na zijn goal tegen Mexico voor het weekend, was het deze keer raak tegen Tsjechië Onder 20. De spits tekende na 20 minuten spelen voor de 0-2, wat later ook de eindstand was. Daarmee sloot Oranje Onder 20, met Jordy Wehrmann als aanvoerder en Ramón ten Hove op doel, de onderlinge landencompetitie als winnaar af. Datum Wedstrijd Score Vr 22 maart Oranje Onder 20 - Mexico Onder 20 3-2 Ma 25 maart Tsjechië Onder 20 - Oranje Onder 20 0-2 Oranje Onder 19 - Wouter Burger, Lutsharel Geertruida & Orkun Kökcü Lutsharel Geertruida, Orkun Kökcü en Wouter Burger waren met Oranje Onder 19 dichtbij plaatsing voor het EK, na zeges op Wales Onder 19 (1-2) en de leeftijdsgenoten van Slovenië (0-2). Spanje Onder 19 gooide dinsdag helaas roet in het eten. De ploeg maakte in de blessuretijd de winnende (1-0) en plaatste zich zo voor het EK in juli. Oranje Onder 19 kan zich niet meer plaatsen voor de eindronde. Datum Wedstrijd Score Wo 20 maart Wales Onder 19 - Oranje Onder 19 1-2 Za 23 maart Slovenië Onder 19 - Oranje Onder 19 0-2 Di 26 maart Spanje Onder 19 - Oranje Onder 19 1-0 Kaapverdië - Elber Evora Elber Evora sloot met Kaapverdië de kwalificatie voor de Afrika Cup af met een doelpuntloos gelijkspel tegen Lesotho. De doelman kwam zelf niet in actie. Kaapverdië eindigde door het resultaat op de laatste plaats in Groep L en plaatste zich daardoor niet voor het eindtoernooi.