Van Geel: 'Stam past wél binnen profiel, Advocaat en Van Gaal wezen Feyenoord af'

Van Geel: 'Stam past wél binnen profiel, Advocaat en Van Gaal wezen Feyenoord af'

Jaap Stam wordt de nieuwe coach van Feyenoord, zo veel is inmiddels zeker. Ook de rest van de staf is duidelijk. Martin van Geel bevestigde vandaag dat de huidige technische staf wordt aangevuld met één assistent: Saïd Bakakti. Laatstgenoemde is de vaste assistent-trainer van Stam. De technisch directeur legde bij de Tafel van Kees uit waarom Stam een logische keuze was voor Feyenoord.


Van Geel geeft toe dat Stam niet de meest ervaren trainer is, maar zegt ook dat ervarenheid niet het enige criterium was waar op werd geselecteerd. 'Stam heeft een enorme ervaring als topspeler, maar niet als trainer, dat klopt. Maar hij heeft wel meer trainerservaring dan Giovanni van Bronckhorst. Stam voldoet tegelijkertijd aan de meeste andere criteria. Hij is heeft bijvoorbeeld autoriteit, is een teamplayer, is stressbestendig, iemand met overwicht en hij past bij Feyenoord'.

Stam was topkandidaat, zo zegt de 'td'. Stam stond meteen al op de shortlist: 'Dick Advocaat zag af van de job, toen ben ik verder gaan kijken. Ook Van Gaal hebben we opgebeld. Die hebben we overigens al twee keer eerder benaderd, vóór Koeman en vóór Rutten. Maar dat was kansloos. Onze shortlist bestond uit drie namen, Stam was nummer drie. Stam gaat nieuwe energie brengen en wil zich committeren aan de beperkte mogelijkheden bij Feyenoord. Hij weet dat er financieel helaas niets mogelijk is. Het wordt eerder uitdagender financieel, dan veel beter. Feyenoord zit aan zijn plafond'.

Discussieer mee! 20 reacties

Gast4482178490

Je plaatst een bericht als Gast4482178490