Van Geel looft Jong Feyenoord: 'Er breken heel veel spelers door uit de Academy'

Van Geel looft Jong Feyenoord: 'Er breken heel veel spelers door uit de Academy'

Feyenoord heeft absoluut geen spijt van dat ze niet is toegetreden tot de voetbalpiramide, zo concludeert de technisch directeur van de club bij de Tafel van Kees. Sterker nog, Martin van Geel denkt dat Feyenoord nu dichter bij FC Twente had gestaan (Keuken Kampioen Divisie), dan bij Ajax of PSV. Financieel was het dramatisch geweest.


Van Geel deed deze opmerkelijke uitspraken bij Fox Sports, waar hij flink onder vuur werd genomen. Niet vreemd trouwens, want Van Geel blijft erbij dat Feyenoord het hartstikke goed doet bij de jeugd en dat PSV, Ajax en AZ beter niet hun beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie kunnen laten spelen. De doorgebroken spelers bij de voornoemde clubs liegen er echter niet om: 'De Ligt, Mazraoui, Bergwijn, F. De Jong, Malen, Rosario, Van de Beek'.

Maar volgens Van Geel is dat lijstje totaal geen bewijs van dat beloftenelftallen in de op één na hoogste competitie in Nederland een meerwaarde heeft. 'Alle spelers die in de eerste divisie bij Ajax en PSV zijn doorgebroken, zouden ook op een andere wijze zijn doorgebroken. Als Feyenoord destijds in de voetbalpiramide was ingestapt, dan was Feyenoord financieel achteruit gegaan. Feyenoord had dan nu dichter op FC Twente gestaan, dan op Ajax en PSV. Financieel en voetbaltechnisch is het een slechtere keuze'.

Van Geel stelt een competitie voor met de beste tweede elftallen, die op maandag tegen elkaar spelen. Als dat er nu zou zijn, hadden dergelijke spelers ook de weerstand gehad die je zoekt voor talenten: 'Ze hadden dan zondag op de bank kunnen zitten en maandag kunnen spelen in de competitie die ik voorstel. Je moet zo’n competitie optuigen en cachet geven. Veel reclame voor maken, met de belofteteams van de bovenste clubs van de Eredivisie'.

Van Geel ziet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Giovanni van Bronckhorst, niet in dat Feyenoord nu buiten de boot valt. 'Als Feyenoord nu geen spelers laat doorbreken… Maar dat is niet zo. Wij hebben Tyrell Malacia, Calvin Verdonk en Orkun Kökcü. Er breken heel veel spelers uit de Academy door, minsten vier spelen er elke week. Wij willen niet naar een mega selectie, alleen maar voor een tweede elftal in een andere competitie'.

Ook voor deze plannen krijgt Van Geel de handjes op elkaar, aldus Van Geel zelf: 'Ik heb heel veel positieve reacties gehad op mijn plannen, waaronder van FC Twente. Het kan op een andere manier veel beter. Ik heb héél veel positieve reacties gehad'.

Lees meer over:

Discussieer mee! 73 reacties

Gast9208774254

Je plaatst een bericht als Gast9208774254