'Bij Feyenoord is de steun enorm'

'Bij Feyenoord is de steun enorm'

De kritiek zwelt steeds verder aan op de technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel. Nu het einde van de competitie met rasse schreden nadert en duidelijk is dat Feyenoord voor het eerst in 4 jaar geen prijs gaat winnen, zijn er zelfs acties. Van Geel moet zijn spullen pakken, is de mening van een groepje supporters, de verhuisdozen stonden zelfs al klaar bij het Maasgebouw. Twee jaar geleden werd de club uit Rotterdam nog kampioen en nooit eerder voelde Martin van Geel het nodig om zichzelf te verdedigen, tot nu. In een uitgebreid interview in De Telegraaf geeft de technisch directeur een reactie aan Valentijn Driessen en Marcel van der Kraan.


De ‘td’ is gekomen in een tijd dat Feyenoord geen cent te besteden had en kreeg de onmogelijke opdracht om Feyenoord binnen enkele jaren financieel gezond te krijgen én om weer aan te haken in de top 4 van Nederland. “Saneren is niet zo’n kunst, maar saneren én presteren is wel een kunst”, aldus Van Geel. Het eerste seizoen dat Van Geel werkzaam was werd direct Mario Been op straat gezet en gouden greep Ronald Koeman aangesteld, met een tweede plek als gevolg.

De technisch directeur laat naar eigen zeggen een grote erfenis achter: “Het realiseren van twee geweldige trainingscomplexen van 30 miljoen euro voor de eerste selectie en de jeugdafdeling horen daar ook bij, deels bijeen gespeeld door ons te plaatsen voor de Champions League en uit transferinkomsten. Maar we zijn ook heel trots op een landstitel en twee bekers. Ik ben hier nu bijna acht jaar bezig en voor het eerst in de historie is er eindelijk stabiliteit en continuïteit dat is zo belangrijk voor een club.” Hiermee lijkt Van Geel te zeggen in ieder geval voorlopig niet aan stoppen te denken wanneer hem wordt gevraagd of hij volgend jaar nog werkzaam is in De Kuip: “Ja. Ik voel me sterk verbonden met dit team en met deze club en ik kijk uit naar de samenwerking met Jaap.” Dat Martin van Geel intern ook het volle vertrouwen geniet onderstreept de ‘td’ ook: “Ik heb bij bijna al mijn vorige clubs wel steun gevoeld, maar bij Feyenoord is de steun enorm.”

In de periode voor Martin van Geel werd Feyenoord 10e, een diep dal is beklommen weet ook Van Geel en hij zegt daar over: “Iedereen moet beseffen waar Feyenoord precies staat. Waar komt de club vandaan en wat is er nu werkelijk mogelijk.” Kritisch is de ‘td’ echter ook wel, met name over dit seizoen: “Natuurlijk is dit een teleurstellend seizoen. We staan derde, maar dat had minimaal een stevigere derde plek moeten zijn. We begonnen goed, wonnen de Cruijff Schaal maar de uitschakeling in Europa was dramatisch. Die negatieve sfeer van toen is heel lang blijven hangen.” Vervolgens gaat van Geel verder: “Kritiek op deze club mag, daar kunnen we goed tegen, maar het moet wel binnen proporties blijven.”

FR-Fans.nl mini poll

Van Geel heeft het fantastisch gedaan

0 stemmen
Lees meer over:

Discussieer mee! 117 reacties

Gast9276078168

Je plaatst een bericht als Gast9276078168