Derksen over plan Van Geel: 'Beter dat zij in een fatsoenlijke competitie zitten'

Derksen over plan Van Geel: 'Beter dat zij in een fatsoenlijke competitie zitten'

Johan Derksen is fan van het voorstel van Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, om de jong-ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie te halen en samen in een competitie te zetten met andere jeugdploegen van eredivisieclubs. Al is het plan volgens de analist niet nieuw.


"De Telegraaf pakt uit met een nieuw plan van Matin van Geel. Ik ben met hem eens dat Jong PSV, Jong Ajax en Jong Utrecht de eerste divisie verpesten", zegt Derksen vrijdagavond in Veronica Inside. "Maar Martin wil het anders: hij wil een jong-competitie. Dat wordt gebracht als een geniaal plan, maar zo was het altijd al. Hij wil de leeftijd alleen wat optrekken."

"Het is geen nieuw plan, het is heel oud. Maar het is voor de opleiding beter en voor de spelers die geblesseerd zijn, dat ze in een fatsoenlijke competitie zitten", aldus Derksen, die het jammer vindt dat er geen 'betaalde jeugd' meer bestaat, zoals in de tijd toen hij zelf voetbalde. "Alle mensen die bij een club zaten, gingen op zaterdag naar de betaalde jeugd."

Discussieer mee! 20 reacties

Gast5805265410

Je plaatst een bericht als Gast5805265410