'Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt'

'Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt'

Bij de keuze voor een nieuwe trainer is Feyenoord bepaald niet over één nacht ijs gegaan. De club uit Rotterdam heeft een uitgebreide profielschets opgesteld in de zoektocht naar de perfecte trainer. Natuurlijk wist ook Martin van Geel dat een nieuwe coach niet aan al die punten kon voldoen. In gesprek met de Telegraaf gaat de technisch directeur in op de keuze voor Jaap Stam als opvolger van Giovanni van Bronckhorst. “Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt, omdat tijdens de gesprekken het gevoel kwam dat hij het kon”, aldus een openhartige Martin van Geel.


“Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord. Hij stond er voor open om Feyenoord te doen in het jaar dat hij naar AZ kon. Maar toen werd hij niet door Feyenoord gevraagd en zat ik daar niet. Ik was technisch directeur bij AZ en haalde hem toen naar Alkmaar”, zegt Van Geel. Hoe de ‘td’ uit kon komen bij Jaap Stam wanneer ervaring één van de criteria is pareert Van Geel met: “Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan. Hij heeft een EK en een WK in zijn zak, en met de top van de wereld gewerkt. Met hele grote coaches als Sir Alex Ferguson en Carlo Ancelotti. En hij heeft, na twee jaar Jong Ajax coachen, ook Reading bijna naar de Premier League gebracht.”

Van Geel heeft ook een duidelijke boodschap voor Stam: “Je moet hier normaal zaken blijven doen, Jaap weet dat hij na twee verloren wedstrijden niet hoeft te komen voor een nieuwe rechtsback of een nieuwe linksbuiten. Tegelijkertijd moet hij weten dat hij ook na twee of drie nederlagen onze steun blijft houden.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast8091094377

Je plaatst een bericht als Gast8091094377