Driessen: ‘Ik ben blij voor die jongen dat hij niet is gekomen'

Driessen: ‘Ik ben blij voor die jongen dat hij niet is gekomen'

3 reacties 3
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

In de Kick-off podcast van Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee op de Telegraaf.nl wordt onder andere teruggeblikt op de laatste dag van de winterse transferperiode en vooruitgekeken naar de wedstrijd tegen AZ.

Eerst komt de geklapte transfer van Couhaib Driouech ter sprake. Uiteindelijk blijkt dat Excelsior hier de stekker heeft uitgetrokken – Driouech was toen al in Eindhoven om medisch gekeurd te kunnen worden – omdat Excelsior alleen wilde meewerken aan de deal als ze een geschikte vervanger zouden kunnen vinden. Excelsior had Leo Sauer op het oog als vervanger maar dan alleen als ze hem voor een periode van 1,5 jaar zouden kunnen huren. Zo ontstond er een bijzondere driehoeksverhouding tussen Excelsior, Feyenoord en PSV waarin Feyenoord Sauer niet wilde laten gaan om zo indirect PSV te versterken. Dat heeft Excelsior uiteindelijk doen besluiten om Driouech niet naar PSV te laten gaan. Feyenoord zelf was ook nog kort in de race maar volgens de heren heeft Feyenoord er verstandig aan gedaan om Driouech niet te halen omdat hij volgens Arne Slot niet een directe versterking aan de bovenkant zou zijn. Toch ziet Driessen wel in waarom Feyenoord zich in de strijd heeft gemengd omdat Feyenoord anders het verwijt zou kunnen krijgen dat ze hebben zitten slapen als Driouech wel een succes bij PSV zou worden en de nieuwe rechts- of linksbuiten van het Marokkaanse elftal zou worden.

Ook wordt nog kort ingegaan op de situatie rondom Luciano Rodríguez, waar er teleurstelling bij de Feyenoordfans zal zijn dat het niet gelukt is om de Uruguayaanse aanvaller al in de winterstop te halen. Volgens Driessen mag Rodríguez echter blij zijn dat de transfer (nog) niet is doorgegaan want hij verwacht dat het wel even duurt voor een jonge speler uit Uruguay om zich aan te passen, zijn draai te vinden en het verschil te maken. Zo duurde het bij Luis Sinisterra ook even voordat hij echt van meerwaarde was. Driessen: ‘Ik ben blij voor die jongen dat hij niet is gekomen. Het hele legioen had dan aan die jongen gehangen, omdat Slot iedere week zegt dat z’n buitenspelers niet functioneren.’

Tot slot wordt nog verder ingegaan op de bezetting van de flanken bij Feyenoord. Driessen geeft aan dat Slot eigenlijk al zijn hele periode bij Feyenoord aan het zoeken is naar de beste bezetting van de flanken maar dat de ideale bezetting nog niet is gevonden. Driessen zelf zou weer voor Bart Nieuwkoop kiezen tegen AZ omdat de overige opties nog minder goed zijn. Driessen denkt dat Feyenoord met 1-3 wint en Verweij voorspeelt een 1-1.

Lees ook