Vervelende middag voor Feyenoord O/17 in Klassieker in Amsterdam

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag een vervelende middag beleefd in Amsterdam. Op De Toekomst waren de leeftijdsgenoten van Ajax met 4-1 te sterk. Het Onder 17-team van Feyenoord Academy zette in de beginfase direct druk op de Amsterdammers, die hier niet direct antwoord op leken te hebben. Echter stond er na acht minuten toch 1-0 op het scorebord, na een snelle en goed uitgevoerde counter. Een kwartier later viel ook het tweede Amsterdamse doelpunt van de middag, in een fase waarin Feyenoord Onder 17 juist de overhand had. Doelman Tein Troost kwam ongelukkig uit, waardoor het jeugdteam van Ajax kon scoren: 2-0. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft zorgde Noah Naujoks voor nieuwe hoop, door al snel de op dat moment verdiende aansluitingstreffer te maken. Enkele minuten later was de marge echter weer twee, na een goal van Ajax Onder 17. In de slotfase liep de thuisploeg verder uit naar 4-1. 'Dit is een geflatteerde uitslag,' zei trainer Boel na afloop van de wedstrijd op De Toekomst. 'Ons spel was goed, maar we hebben te weinig gecreëerd om doelpunten te kunnen maken. Dat is heel zonde. Ik ben wel trots op de jongens hoe zij ons plan hebben uitgevoerd. We hadden onszelf moeten belonen.' Ajax Onder 17 - Feyenoord Onder 17 4-1 Scoreverloop: 9' 1-0 25' 2-0 47' 2-1 Naujoks 50' 3-1 67' 4-1 Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost; Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas (72' Brugman); Zitman, Naujoks (69' Valk), Oulad M'Hand (46' Knoll); Ben-David dos Santos (61' Dunning), Belarbi (79' Van der Lubbe), Omgaba.