'Ted van Leeuwen nieuwe technisch directeur?'

'Ted van Leeuwen nieuwe technisch directeur?'

Al sinds 2011 staat Martin van Geel aan het roer bij Feyenoord. De technisch directeur is verantwoordelijk voor grote successen als het kampioenschap van Feyenoord in 2017 en bijvoorbeeld de transfers van spitsen als Graziano Pellé, John Guidetti en Nicolai Jørgensen naar Feyenoord. Toch is er steeds meer kritiek. De huidige Feyenoord selectie voldoet niet, doet niet mee voor de bovenste plekken én lijkt ook weinig meerwaarde te hebben voor de komende seizoenen.


En dus is de vraag of Feyenoord wel door moet met Van Geel. Onder andere een aantal leden uit de Raad van Commissarissen twijfelt of de Noord-Brabander nog wel de juiste man is. Arman Avsaroglu (NOS) en Jan Everse (oud-trainer Feyenoord) zijn het eens met de negatieve feedback. Bij de NOS zegt Everse: 'Martin van Geel heeft de afgelopen tijd veel te veel middelmaat ingekocht. Middelmatige spelers bij de subtop. Dan word je een soort FC Utrecht of Heerenveen'.

Avasaroglu schaart zich achter Evers: 'Ten eerste hebben ze het nagelaten om na het kampioenschap door te selecteren. Destijds hebben ze toen veel contracten van spelers verlengd waar je met de kennis van nu van zou zeggen: was dat wel goed? Daarnaast hebben ze toen ook alleen aankopen gedaan voor de breedte. Toen hadden ze echt voor de toppers moeten kiezen'. Verder ziet hij nog één groot pijnpunt: Feyenoord had in de voetbalpiramide moeten stappen. 'Daardoor valt de jeugd nu echt tussen de wal en het schip'.

Fox Sports over Van Geel
Ook gisteravond ging het over de positie van Van Geel. Bij Fox Sports op zaterdag hadden Hugo Borst en Kees Kwakman het over de 'td'. Borst: 'Het probleem van Feyenoord is dat je alleen iemand daar kan neerzetten die dan weinig geld tot zijn beschikking heeft. Dan moet je óf heel creatief zijn, óf een denderende jeugdopleiding hebben'. Dat laatste is momenteel niet aan de orde, concludeert Borst.

Kwakman weet wel een creatieve vervanger van Van Geel: 'Ted van Leeuwen als technisch directeur?'. Borst beaamt dat hij die naam ook al heeft horen vallen, maar geeft meteen toe dat het niet gaat gebeuren. 'Ik heb ze bij Feyenoord gesproken, zij gaan door met Martin van Geel'.

FR-Fans.nl mini poll

Ted van Leeuwen is een goede kandidaat om technisch directeur te worden bij Feyenoord

2 stemmen

Discussieer mee! 69 reacties

Gast6487809398

Je plaatst een bericht als Gast6487809398