Tips voor financieel armzalig Feyenoord: Met deze zeven buitenkansje terug naar de top

Tips voor financieel armzalig Feyenoord: Met deze zeven buitenkansje terug naar de top

Feyenoord heeft aankomende zomer weinig te besteden, zo concluderen een aantal voetbaljournalisten deze zondagmorgen bij de NOS. De club liep veel geld mis doordat zij zich niet plaatste voor Europees voetbal. Bovendien stopte Feyenoord een aanzienlijk bedrag in het bouwen van nieuwe faciliteiten voor de jeugd en het eerste elftal. Er wordt dus veel gevraagd van de creativiteit van de technisch directeur Martin van Geel en de nieuwe hoofdcoach.


Een redelijke leegloop dreigt bij Feyenoord, nu Robin van Persie stopt en huurlingen Jordy Clasie en Cuco Martina teruggaan naar hun clubs in Engeland. Feyenoord heeft best wat aardige jeugdspelers, maar die hebben zich nog niet zo geprofileerd als de talenten bij PSV en Ajax. Arman Avsaroglu (NOS): 'Misschien wordt Tonny Vilhena verkocht en kunnen ze dat geld investeren, maar zo veel geld als Ajax binnenkrijgt, gaat hier natuurlijk niet gebeuren. Echte talenten als Mohammed Ihattaren (PSV, red.) of De Jong lopen er inderdaad niet. Maar talenten kunnen snel komen. Van Orkun Kökçü verwachten ze veel en ook Wouter Burger wordt genoemd'.

Arno Vermeulen (NOS) denkt dat Feyenoord creatief moet gaan zoeken. Voetballers die uiteraard meerwaarde hebben, maar een krasje hebben of transfervrij zijn, waardoor ze haalbaar zijn voor de Stadionclub. Hij tipt een aantal spelers:

Verdediging
Vermeulen: 'Iemand als Jeffrey Bruma. Zijn contract loopt ten einde en wordt nu verhuurd door Wolfsburg aan Schalke 04. Hij heeft ook de goede leeftijd (27 jaar, red.) voor Feyenoord en is in mijn ogen echt een buitenkansje want ze moeten echt de defensie versterken. Daar zou je dan Karim Rekik van Hertha of Wesley Hoedt, die bij Celta de Vigo speelt, aan kunnen toevoegen'.

MIddenveld en aanval
En ook voor het middenveld en de aanval ziet Vermeulen voldoende opties. 'Voor het middenveld zou ik gaan voor Ruud Vormer. Hij heeft dynamiek en de mentaliteit. Ricky van Wolfswinkel zou een goede optie zijn voor de spits. Hij scoort overal en is sterk. Misschien kan je hem koppelen aan Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag. Hij heeft iets bijzonders, hoewel het moeilijk in te schatten is of hij het niveau aankan."

Tot slot denkt hij dat Feyenoord een voormalig talent uit de Feyenoord Academy moet proberen te huren: Tahith Chong. Chong maakte gisteren overigens zijn debuut in de Premier League bij zijn ploeg Manchester United. 'Waarom zou hij zich niet voor één jaar in Rotterdam willen ontwikkelen? Je moet in ieder geval mensen halen want een elftal met vijf jeugdspelers is gedoemd te mislukken'.

Discussieer mee! 85 reacties

Gast9864488294

Je plaatst een bericht als Gast9864488294