Borst: 'Da's niet Dickie zijn ding. Hij is meer een interim'

Borst: 'Da's niet Dickie zijn ding. Hij is meer een interim'

Giovanni van Bronckhorst vertrekt bij Feyenoord en als we de media moeten geloven is Dick Advocaat degene die op pole position staat om Van Bronckhorst op te volgen. Hugo Borst wijdt in het Algemeen Dagblad er een column aan. “De hamvraag is: moet Dick Advocaat dat willen, trainer van Feyenoord worden? En moet Feyenoord dat willen?”


Dick Advocaat werd bij Sparta gezien als de redder. Hij kon ze niet in de Eredivisie houden, bij FC Utrecht startte hij goed, ging van plek 15 naar 4, maar verloor de laatste vijf wedstrijden. “Als Sparta en FC Utrecht iets bewijzen: Dickie kan niet toveren, iets wat hij ook niet beweert.”

Advocaat heeft een roemrijk verleden, maar is geen tovenaar. Borst gaat verder: “Gisteren hielden we bij Langs de Lijn een poll. Slechts 28 procent denkt dat Dick Advocaat de beste trainer is om Giovanni van Bronckhorst op te volgen. Willem van Hanegem roept al weken hardop dat Dickie het niet moet worden. 'Armoedig,' noemt De Kromme die (mogelijke) keuze zelfs. De meeste Feyenoord-supporters halen hun schouders op: ze weten het niet.”

Borst ziet Advocaat niet als een opbouwtrainer die Feyenoord straks eigenlijk wel nodig heeft. “Dickie is oldskool, dus niet vernieuwend. Een overbruggingsjaar klinkt ook zo weinig ambitieus. En wat moet je als trainer straks zonder Van Persie? Als er weinig klasse is - en Feyenoord is niet rijk - dan zul je moeten trainen, trainen en nog eens trainen, drie keer per dag. Da's niet Dickie zijn ding. Hij is meer een interim.”

Daarnaast is Advocaat ook geen trainer die de gevestigde orde op de bank durft te zetten. “Nog wat. Bij Sparta zag hij geen meerwaarde in de beste speler van de selectie, Deroy Duarte. Bij FC Utrecht kiest hij niet onvoorwaardelijk voor de jonge spits Nick Venema. Hoe zit dat dan volgend seizoen met de jeugd van Varkenoord?”

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast7106608129

Je plaatst een bericht als Gast7106608129