Cuco Martina is 'thuis' in Rotterdam

Cuco Martina is 'thuis' in Rotterdam

Met het aantrekken van Cuco Martina heeft Feyenoord op het oog een verrassende slag geslagen. De verdediger van Everton kwam in beeld na het wegvallen van Eric Botteghin met een langdurige blessure. De speler van Everton die was verhuurd aan Stoke City, speelde vrijwel alle wedstrijden in de Championship. Vanaf zijn aankomst in Nederland vorige week is hij niet meer terug geweest naar Stoke on Trent. “Ik ben nog niet eens teruggeweest in Engeland, ik heb hier maar een paar voetbalschoenen gekocht”


Ronald Koeman heeft een belangrijke rol gespeeld in de carrière van Martina. Na een redelijk seizoen bij FC Twente werd hij toch tamelijk verrassend naar Southampton gehaald door de huidige Bondscoach. Bij Southampton viel hij naast z'n sterke spel ook op door zijn verwoestende uithaal tegen Arsenal. Bij de volgende club van Koeman, Everton, werd ‘Cuco’ binnen gehaald “Daar ben ik hem superdankbaar voor.” In tegenstelling tot Davy Klaassen wist hij wel z’n wedstrijden mee te pakken bij de club uit Liverpool. “Uiteindelijk moet je het wel zelf doen en laten zien dat je het kan, anders zou de trainer je niet meenemen. (Lachend) Ik was ook een goedkope optie, transfervrij. Maar ik heb behoorlijk veel gespeeld onder Koeman.”

Cuco Martina komt bij Feyenoord ook een beetje ‘thuis’, de geboren en getogen Rotterdammer speelde als A-Junior bij SC Feyenoord. Ruim tien jaar later mag hij het zelf laten zien aan de ‘overkant’. “Je liep of reed altijd langs het stadion, rende snel naar huis als Feyenoord speelde of keek in het stadion. Ik heb er zelfs als ballenjongen gestaan en woonde hierachter.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 18 reacties

Gast7043552184

Je plaatst een bericht als Gast7043552184