'Dit zijn de tips de Jørgensen kreeg tijdens zijn mindere periode'

'Dit zijn de tips de Jørgensen kreeg tijdens zijn mindere periode'

Nicolai Jørgensen scoorde afgelopen weekend eindelijk zijn eerste goal in 2018. Dat het hem dwars zat, was goed te zien aan de manier van juichen. De spits die vorig seizoen topscorer werd in de Eredivisie liep met gebalde vuisten richting het Legioen.


"Het was heerlijk om weer te scoren", zegt Jørgensen tegen ELF Voetbal. "Als je elf wedstrijden op rij niet scoort raak je wel gefrustreerd. Je gaat dan nadenken. Soms teveel en je gaat dingen doen die je niet moet doen als spits. Zo liet ik me soms veel te ver terugzakken naar het middenveld om de bal op te halen, terwijl ik eigenlijk gewoon rond de zestien moet blijven en daar mijn momenten moet kiezen om die acties te maken. Ik moest mijn energie goed besteden."

"Ik heb de afgelopen weken veel met Dirk Kuyt gesproken. Hij zei ook: 'praat erover met je teamgenoten'. Over waar je de bal wil hebben en hoe je positie kiest. Vorig seizoen waren er meer automatismen dan dit seizoen. Dirk zei ook: 'Nico, blijf rustig'. Robin van Persie en Roy Makaay (spitsentrainer, red.) hebben mij ook geholpen. Ook over hoe ik nog beter positie kan kiezen, vooral in en rond de zestien. Het is heel fijn om iemand als Robin in de ploeg te hebben. He is a magical player en ook een heel fijn persoon die zijn kennis graag wil delen."

Het is voor Jørgensen nu zaak om weer in een flow te komen. "Ik moet weer even naar de basis en dat is focussen op doelpunten maken, dat is mijn hoofdtaak. Op de juiste momenten op de juiste plek staan. Doelpunten maken geeft zoveel vreugde, daar voetbal ik voor. Ik wist bijna niet meer hoe ik moest juichen na de afgelopen maanden, haha. It was a long time ago."

Discussieer mee! 33 reacties

Gast7764266324

Je plaatst een bericht als Gast7764266324